Zasněžený adventní čas

2. ledna 2023

Naše třída C/S ve Strašnicích miluje Adventní čas, jakmile při ranním kroužku vyměníme kartičku podzimu za zimu, hned se děti tak nějak více těší na různá tvoření i překvapení. Letos byla docházka poctivá, žádné nemoci, občas jen nějaká ta rýmička. Vrhli jsme se na výzdobu třídy, vyrobili adventní kalendář, ozdobili stromeček, upekli slané vánoční cukroví, navštívili vánoční trhy, užili si atmosféru vánoční besídky a čekání na Ježíška si zkrátili radovánkami na sněhu.

Zasněžený advent
2. ledna 2023 - Zasněžený adventní čas

Nejdříve jsme se vrhli na výzdobu třídy, s pomocí asistentky Marcelky jsme umyli okna a pak už se jen lepilo a lepilo. Letos jsme si s dětmi vyrobili adventní kalendář, který nám zpříjemnil čekání na Ježíška. Každé ráno se děti těší na otevření další obálky, která ukrývá samozřejmě nějaké ty dobroty nebo malý dáreček. Jako již každý rok, jsme se tradičně pustili do výroby dárečků pro rodiče. Využili jsme tentokrát tradiční i netradiční materiály, oblíbené prstové barvy a svíčky. Vyrazili jsme také na vánoční trhy na Náměstí Míru, atmosféra byla úžasná, zajímali nás stánky, a to především s dobrotami. Inspirovali jsme se ozdobenými stromečky jiných škol, abychom mohli společně s ostatními dětmi v dalším týdnu si ozdobit náš vánoční stromeček ve třídě. Paní učitelka nám stromeček připravila do stojánku a pak už bylo vše na nás. Máme rádi kulaté ozdoby, někteří si s nimi rádi hrají, a tak se nám jich pár zakutálelo pod stromeček. Při poslechu oblíbených koled, jsme stromeček společně rozsvítili. Předposlední adventní týden jsme měli hodně bohatý. Začátkem týdne jsme se pustili do pečení slaného vánočního cukroví, které jsme chtěli také nabídnout na Vánoční besídce. Tento rok to vyhráli italské sušenky s olivami a sušenými rajčaty. Děti míchaly, krájely, válely těsto a výsledek byl úžasný – všem moc chutnalo. Ve čtvrtek jsme měli společně se stacionářem Vánoční besídku na zahradě školy, děti našly pod stromečkem dáreček a všichni společně jsme si užili krásné odpoledne s kouzelnou vánoční atmosférou.  Paní zima nám tento rok opravdu přála, a tak jsme vyrazili v pátek s dětmi na boby kousek od naší školy. Nadšení bylo obrovské, a to i mezi dospělými. Škoda jen, že sníh dlouho nevydržel.

Třída C/S Vám přeje klidné prožití vánočních svátků, a mnoho krásných zážitků do Nového roku 2023!!!