Zahradní slavnost "Dostaveníčko"

26. května 2023

Ve čtvrtek 25. května 2023 se po delší odmlce opět uskutečnilo „Dostaveníčko“ učitelů, žáků a jejich rodičů a všech přátel školy na zahradě školy ve Stodůlkách. Bylo to milé setkání nejen současných žáků, ale i těch, kteří již školu opustili, jejich rodičů, kteří si měli co říci, vyměnit si zkušenosti nejen mezi sebou, ale i s pedagogy.

Zahradní slavnost "Dostaveníčko"
26. května 2023 - Zahradní slavnost "Dostaveníčko"

Po úvodním přivítání žákům zahrály děti z nedělní školy Farního sboru Českobratrské církve evangelické v Praze Dejvicích pohádku „O Červené karkulce“. Proč o Červené Karkulce? Byla to taková předzvěst dárku, na který děti nedělní školy vybraly peníze – na celomagnetické obrazy pohádky i s jednotlivými postavami, pomocí kterých si děti budou vyprávět děj Červené karkulky. Zásilka je již na cestě u České pošty. Moc děkujeme za hezký dárek!

Představení bylo plné veselých situací, vtípků, hezkých kulis a rekvizit a skvělých kostýmů. Diváci se pobavili, zasmáli a účinkující sklidili velký potlesk. Po krátké pauze paní farářka Saša Jacobea zahrála na kytaru a všichni jsme si společně zazpívali. Pro děti byly připraveny dílničky – malování na obličej a jednoduchá motorická dráha. Rodiče si se zájmem prohlíželi kroniky školy a všichni se jen podivovali, jak jim ty děti vyrostly a co všechno ve škole zažily.

Zábava plynula v srdečné atmosféře při kávě, bohatém občerstvení jednohubek, řízků, slaných i sladkých koláčů a zákusků. Nechybělo ani opékání vuřtů. Slunečné odpoledne se vydařilo a všichni jsme se rozcházeli spokojeni.