"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Vánoční besídka 2019

27. prosince 2019

Čekání na Štědrý den, na Ježíška jsme si ve Stodůlkách zpříjemnili setkáním rodičů, žáků, pedagogů a přátel školy při společné Vánoční besídce, která se uskutečnila v úterý 17. prosince 2019 v 16 hodin. Sešli jsme se ve slavnostně vyzdobené tělocvičně u vánočního stromečku. Program naplněný hlavně zpěvem koled a vánočních písní za doprovodu kytar a piana, zamyšlením nad významem Vánoc, veselými soutěžemi o nejkrásnější výrobek, byl završen společným popovídáním u kávy a dobrého jídla.

Vánoční besídka 2019
27. prosince 2019 - Vánoční besídka 2019

Všechny přítomné přivítala Věra Růžičková, seznámila je s programem a přenechala úvodní slovo panu řediteli Milanu Černému. Po projevu a poděkování všem přítomným za spolupráci předal slovo panu faráři Pavlu Rumlovi, jehož vystoupení nebylo dlouhé, ale za to vtipné. Vyzval přítomné děti i dospělé, aby jmenovali nejznámější vánoční koledy a písně. Když byla vyslovena "Tichá noc", poprosil, aby se všichni zklidnili a vychutnali si pocit ticha. Kupodivu se všichni ztišili, i ti žáci, kteří to moc neumí, a nastalo zklidnění, všichni se jen spokojeně usmívali a vychutnávali se tuto chvíli.
Ticho vystřídal zpěv vánočních písní v podání pedagogického pěveckého sboru a následně hra Bingo. S napětím všichni soutěžící čekali, kdy padne jejich pět šťastných čísel, chvíli to trvalo, ale nakonec si tři šťastliví výherci odnesli sladké odměny. Pocit štěstí výherců vystřídal společný zpěv koled za doprovodu kytaristů Farního sboru Českobratrské církve evangelické v Praze – Dejvicích.
Po společném zpěvu koled následovalo netradiční rozdělování výrobků žáků jednotlivých tříd formou soutěže, kdo dá víc. Všichni výherci se mohli potěšit nabytými dary – skleněným svícnem, perníkovou chaloupkou, ozdobami z nejedlého perníku, sadou ozdobných šišek na stromeček doplněné jmenovkami z buráků a adventním věncem. Výhercům gratulujeme!
Závěr večera byl věnován společnému popovídání, výměně zkušeností nad prostřenými stoly plných sladkého cukroví, koláčků, chlebíčků, jednohubek, kávy, čaje….Někteří využili i příležitosti se vyfotit ve fotokoutku s veselými rekvizitami.

Všem, kteří se podíleli a donesli něco dobrého nebo přispěli finančním darem, moc děkujeme!