V zajetí filmu aneb filmoví hrdinové

1. října 2021

Ve čtvrtek 30. září 2021 se tělocvična ve Stodůlkách proměnila ve filmové studio HOLLYWOOD aneb STODULWOOD, byla plná slavných filmových hrdinů a filmových štábu známých světových  studií WALT DISNEY PICTURES, WARNER BROS. PICTURES, BARRANDOV…..
Probíhal totiž po roční pauze zase náš oblíbený projektový den tentokrát pod názvem
"V zajetí filmu aneb filmoví hrdinové".

V zajetí filmu aneb filmoví hrdinové
1. října 2021 - V zajetí filmu aneb filmoví hrdinové

Přivítal nás detektiv Colombo (Věra), který vyřešil ztrátu zlaté sošky a rázem jsme se ocitli uprostřed slavnostního předávání zlatého Oskara, pro kterého si po červeném koberci přišel žák Mach (Romana). Odnesl si ho za potlesku žákyně Šebestové (Veronika K.) a psa Jonatana (Katka), slavných postav Minnie Mouse (Olina), Cruelly (Petra) a 1 dalmatina (Viktor), třech výrostků z filmu "Dívka na koštěti" Mikiho Rouska (Verča H.), Bohouše (Alča) a Čendy (Hanka) v čele se Saxanou (Elíf - stážistka), která jim právě přičarovala králičí uši. K vidění byly i další postavy Elsa (Adélka V.) s Olafem z Ledového království, Harry Potter (Matty), Xena (Karin), Superman, Růžový panter, E. T. mimozemšťan. Celé dění sledoval filmový štáb v čele s režisérem (Michal), scénáristou (Líba), kameramanem (Yvette)a zvukařem (Davídek). Na závěr byli všichni pozváni do kina STODULSTAR vybaveni popcornem na premiéru filmu „Paleček a jeho kamarádi“ - „Five friends“.
Po tiskové konferenci a focení filmových hvězd se všichni přítomní rozešli do jednotlivých filmových studií.

Ve filmovém studiu WARNER BROS. PICTURES za vedení Katky, Romany a Veroniky jsme se ocitli „U Macha a Šebestové ve filmu“. Vyráběli jsme prostředek, který nám splní každé přání - kouzelné sluchátko. Vybarvovali jsme ho pomocí houbičky a barev. Zda někomu sluchátko přání splnilo, nevíme, ale všichni vypadali spokojeně.

Ve filmovém studiu BARRANDOV jsme s Libuškou a Yvette skládali z novinového papíru podle předloženého návodu „Večerníčkovu čepici“. Všem náramně slušela. Posuďte!

Ve filmovém studiu WALT DISNEY PICTURES jsme s Hankou, Alčou a Verčou připravovali v mikrovlnce popcorn a servírovali ho do papírových kornoutů. Provoněli jsme celou školu a byl mňam, mňam!

Ve filmovém studiu COLUMBIA jsme s Matějem, Táňou a Alžbětou vyráběli filmová pás složený z oblíbených a známých filmů. Lepili jsme obrázky za sebe do jednotlivých okének.

Ve filmovém studiu PARAMOUNT jsme sledovali s Věrou, Olinou a Petrou školní filmy, poslouchali filmové melodie, učili se pracovat s kamerou, filmovou klapkou, pohráli si s postavami Růžového patera, E.T. mimozemšťana, poseděli v režisérském křesle a občerstvovali se popcornem, bonbóny a popíjeli CocaColu.
Přestože jsme byli upozorněni „Dodržujte ve filmových sálech čistotu, neházejte Popcorn na zem, nebryndejte CocaColu“, tak ne vždy se to podařilo. Museli jsme i zametat!

Celý den byl i ve znamení filmových jídel.
Svačina: Vajíčková pomazánka ala Tři vejce do skla
Oběd: Polévka hrášková ala Princezna na hrášku, Vepřové s bramborovým knedlíkem a špenátem aneb Což takhle dát si špenát.

Dobrou chuť a ahoj v kině!