"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Stáž ve Vrchlabí 2023

17. března 2023

O jarních prázdninách pedagogové z Prahy 5 nejen odpočívali, ale využili i toho, že děti nejsou ve škole, a vyrazili v pátek 17. 3. 2023 na stáž do sesterské diakonické speciální školy do Vrchlabí. Zvědavých nás bylo celkem devět – pan ředitel a osm učitelek a asistentek. Paní ředitelka Magda Kumprechtová a její zástupkyně Dagmar Kohoušková nás srdečně přivítaly, seznámily nás s chodem školy, provedly třídami a my jsme mohli okouknout, jaké používají metody, pomůcky a co dělají jinak než my.

Stáž ve Vrchlabí 2023
17. března 2023 - Stáž ve Vrchlabí 2023

Škola má celkem čtyři pracoviště - ve Vrchlabí, ve Dvoře Králové nad Labem, v Trutnově a Hradci Králové. V přípravném stupni, základní škole, základní škole speciální a praktické škole dvouleté vzdělává 55 pedagogů 118 žáků v 15ti třídách, které jsou pojmenovány podle barev.
My jsme mohli nahlédnout do pěti tříd. V červené třídě probíhaly výtvarné činnosti, v modré relaxace, v oranžové felinoterapie, v zelené projektový den „Březen - měsíc knihy“ a stříbrná třída slouží i jako tělocvična. Ve snoezelenu nás zaujal podsvícený stolek a mnoho světelných a zvukových pomůcek.
Při bohatém pohoštění se hostitelky pochlubily filmem, který dokumentoval letošní „Balónkový ples“. Společně ho všechny školy pořádají pro své žáky a rodiče, letos byl ve znamení zlaté barvy.

Děkujeme hostitelkám a zveme je na oplátku k nám!