"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Slet a rej čarodějnic ve Stodůlkách 2023

29. dubna 2023

Čarodějnický rej ve Stodůlkách proběhl v pátek 28. dubna 2023 ve znamení přehlídky malých i velkých čarodějnic a čarodějů. Všichni se předvedli v plné kráse, pochlubili se hábity, klobouky, dlouhými nosy, velkými zuby, módními doplňky i hůlkami za doprovodu černých a mourovatých koček a kocourů. U ohně jsme si zazpívali, opekli si buřty, upálili hadrovou čarodějnici a vyzkoušeli si čarodějnické umy a zvyky – prolétli se na koštěti, vyrobili lektvar a naházeli do kotle různé potvory a další havěť.

Slet a rej čarodějnic ve Stodůlkách 2023
29. dubna 2023 - Slet a rej čarodějnic ve Stodůlkách 2023

Celý slet zahájila a všechny přivítala vrchní čarodějnice Věra, program započal zpěvem čarodějnické hymny „Ježibaba s ježibabou“ a společným zaklínadlem „Láry fáry“. Přišla mezi nás i paní farářka Saša Jacobea, která se společně s Karolinou ujala hry na kytaru, a zazpívali jsme si táborové songy a oblíbené písničky. Zároveň jsme opékali a baštili výborné špekáčky s hořčicí a chlebem. Než jsme se rozešli plnit úkoly, tak jsme přiložili dřevo, roztopili oheň a pak do něho vhodili loutku čarodějnice. Páni, ta hořela, nejdříve tělo a pak až celá hlava.
Po třídách jsme se rozešli plnit dovednostní zkoušky čarodějnického umění. Nejdříve jsme vyráběli čarodějnický lektvar. Do sklenice jsme nalili olej, vodu, obarvili ji, vhodili šumivou tabletu a pozorovali, co se bude dít. Světe, div se, kouzlo – barevné bublinky stoupaly a klesaly.
Další zkouškou bylo, zda umíme naházet všechny čarodějnické potvory a havěť do kotlíku. Všem se to podařilo, někomu hodem, někomu vložením, ale důležité bylo, že se jich nikdo nebál a ani neštítil.
Poslední disciplínou byl let a slalom na koštěti, který všem šel náramně. Sednout si na koště nebyl pro nikoho problém, někteří s ním stačili i zamést letovou dráhu.

Najedeni, spokojeni, plni dojmů s úsměvem na tváři, jsme se vrátili do svých tříd.

LETU A SLETU ZDAR!!!