"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Říjen ve znamení tématu „Rok v čase“

4. listopadu 2021

Říjen 2021 jsme ve třídě B věnovali tématu „Rok v čase“. Věnovali jsme se všemu, co patří do kalendáře – ročním obdobím, jednotlivým měsícům, dnům v týdnu, hodinám. Učili jsme se vše pojmenovávat, znakovat, vše jsme výtvarně ztvárnili, také jsme modelovali, vařili, sbírali plody přírody a zpívali písničky na toto téma.

Říjen ve znamení tématu „Rok v čase“
4. listopadu 2021 - Říjen ve znamení tématu „Rok v čase“

Dny v týdnu se učíme vyjmenovávat a také určit co bylo za den včera, co je dnes a co bude zítra. Ti šikovnější je umí přečíst globálně a název umístit na tabuli. Roční doby jsme procvičovali na interaktivní tabuli, přiřazovali jsme k jednotlivým obdobím znaky přírody, rostliny, zvířata, počasí. Také už víme, které sporty a činnosti se v ročních obdobích provozují a co nosíme za oblečení.

Zábavné bylo pečení pizzy, kterou jsme připravili ve čtvero ročních období - jaro reprezentovaly bledule, léto sluníčko, podzim muchomůrka, zimu sněhulák. Použili jsme papriky, cibulku, rajče, vajíčko, sýr, šunku, bylinky, mozzarellu, nivu. Když jsme pizzu upekli, tak teplo udělalo své – sněhulák roztál a zůstaly jen uhlíky, noha muchomůrky se rozpadla. Nic ale neubralo na chuti, naopak pizza se jen rozplývala na jazyku a vůně se linula celou školou. 

Nejvíce času jsme však věnovali podzimu a svátku Halloween. Vydlabali jsme dýni, vyřízli obličej a zapálili svíčku. Byla to legrace a nikdo se nebál. Z kaštanů, které jsme nasbírali při jedné z vycházek, jsme vyráběli zvířátka, hlavně ježky.

Hodiny všichni neznáme, ale podle polohy ručiček víme, co bude následovat, kdy se budeme učit, svačit, zpívat, kdy bude oběd nebo kdy se budeme přesouvat do družiny.