"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Projektový den Fashion week

23. února 2023

Ve čtvrtek 23. února 2023 se ve Stodůlkách sešli světoznámí módní návrháři, vizážisté a modelky, aby předvedli své outfity a prošli se po přehlídkovém mole. K vidění byli modelky i modelové oblečeni do večerních rób, společenských šatů, extravagantních kostýmů a obleků světoznámých značek s důrazem na vkusnost a eleganci, ušité z přírodních i recyklovaných materiálů ve znamení udržitelné módy - probíhal STODULKY FASHION WEEK.

Projektový den Fashion week
23. února 2023 - Projektový den Fashion week

Na NEW YORK FASHION WEEK do tělocvičny se všichni dostavili v překrásných a slušivých outfitech. Módní přehlídku zahájili Karl Lagarfeld (Katka), Coco Chanel (Kája) a Michael Kors (Věrka) promenádou po červeném koberci. Po molu se prošli i všichni přítomní. Catwalk neboli kočičí chůze jim nebyla cizí, detaily modelů jste mohli spatřit při různých pózách a otočkách za doprovodu písně „Šaty dělaj´ člověka“. Nikdo se nestyděl a každý sklidil velké ovace.
Kdo chtěl, mohl posléze využít služeb zkušených vizážistů a kadeřníků se světovým renomé. K zapůjčení byly i modely významných módních návrhářů. K dispozici bylo i chutné a převážně dietní občerstvení, jak jinak, když jsme v modelingu.

 

SKINECARE NA PRAGUE FASHION WEEK ve třídě A s Alčou a Verčou se žáci mohli seznámit s nejnovějšími produkty v oblasti péče o pleť. Pod vedením odbornic si mohli vybrat kosmetiku dle vlastní pleti a naplnit tak kosmetickou taštičku obrázky jednotlivých produktů, které do ní nalepili.

V MILAN FASHION WEEK ve třídě B s Věrou, Olinou a Vojtou žáci tvořili a malovali oblečení pro každodenní nošení, na zahradu, do školy, do společnosti i na sport. Oblékli tak papírovou panenku, která se stane jejich spolužačkou.

V LONDON FASHION WEEK ve třídě C s Yvette a Táňou si žáci vyrobili vlastní módní doplněk – klobouk nebo kabelku. Na připravený papírový model nalepili látku, bambulky, hvězdičky a flitry.

V BEAUTY STUDIO PARIS FASHION WEEK ve třídě E s Líbou, Petrou a Karolínou si žáci nechali zkrášlit obličej a pak se vyfotografovat na titulní stránku prestižního časopisu VOGUE.