"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Království květin aneb na louce

25. dubna 2019

Jaro, které je v plném proudu, nás inspirovalo k tomu, že jsme čtvrtek 25. dubna 2019 věnovali projektovému dnu „Království květin aneb na louce“. Tělocvična se proměnila v barevnou  louku plnou rozmanitých květin a lučního hmyzu. Mohli jsme spatřit motýly, berušky, čmeláky, housenky, mravence, kopretiny, vlčí máky, pampelišky, zvonečky a dokonce zahradníka, který všem po celou dobu poskytoval vláhu, kropící hadici nepustil z ruky.

Království květin aneb na louce
25. dubna 2019 - Království květin aneb na louce

Po zahájení, přivítání všech přítomných, květin a zvířátek jsme si zazpívali písničku Tulipánek, nám dobře známou z pátečního zpívání. Pak jsme se rozešli na jednotlivé louky, palouky a vyráběli vše, co na rozkvetlých loukách můžeme spatřit.
Na louce ve třídě A jsme s Hankou a Alčou vyráběli zápich do květináče. Prstovými barvami nebo štětcem jsme vybarvovali vystřiženou maketu tulipánu a přilepovali ji na špejli.
Na louce ve třídě B s Věrou a Olinou jsme tvořili obraz „Život v trávě“. Na zelený podklad louky jsme nalepovali papírové pampelišky, kopretiny, zvonečky nebo fialky a berušky.
Na palouku ve třídě C jsme se s Markétou, Matějem a Eliškou seznamovali s hmyzem žijícím v trávě „Nech brouka žít“. Otiskovali jsme bramboru i korek a vytvářeli tak mravence, broučky a berušky.
V "Květinové zahradě" ve třídě E jsme se s Verčou, Líbou a Dominikou seznamovali a poznávali květiny , jejich vůni pomocí různých parfémů a sprejů.
Na centrální louce v tělocvičně jsme si s Katkou – Ferdou mravencem, Dančou – beruškou a Romanou – vílou, hráli, ochutnávali nektar květin – bonbóny, poslouchali písničky a odpočívali.
Celé dopoledne jsme si užili, dověděli se mnoho nového a rozešli se do tříd s krásnými výrobky.

Už se těšíme na léto!