"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Kouzlení s vločkami ve třídě B

11. února 2021

Je únor, pořádná zima, mrzne a každou chvíli sněží. Co malovat ve výtvarce? Vločky! V úterý 2. února a ve čtvrtek 4. února 2021 jsme si s nimi ve třídě B vyhráli celé dopoledne. Motivy vloček jsme vyřezali na plotru, novém přístroji, který můžeme využívat v naší škole. 

Kouzlení s vločkami ve třídě B
11. února 2021 - Kouzlení s vločkami ve třídě B

V rámci evrpopského projektu Šablony II „Nové metody ve výuce – PLOTR" jsme se dozvěděli, k čemu může sloužit a co vše dokáže, naučili jsme se s ním pracovat. Je to moc šikovný pomocník pro tvoření z papíru i dalších materiálů. Umí vyřezávat tvary, vzory, obrázky, které si v programu Silhouette připravíme do počítače. Vybrali jsme tři jednoduché tvary vloček, upravili je podle návodu a dali vyřezat. Vznikly tak vločky a čtvrtky s výřezem, které jsme společně zdobili.
Při našem tvoření jsme použili různé techniky. Každého zaujalo něco jiného a vybral si, co se mu líbí. Otisky houbičkou, roztírání barvy štětcem, zapouštění barvy do vody a posypání solí. Bavilo nás vybírat si barvy, kombinovat je, nabírat vodu a sledovat, jak se vše rozpíjí, prolíná a propojuje. Vznikly nám různé barevné efekty a mramorování. Získali jsme originální vzory pastelových barev – růžové, fialové, modré, šedé, zelené… Použitím stříbrné tempery se vše zimně lesklo. Jelikož jsme vločky přetírali na čtvrtce, vytvořila se nám další bílá vločka pod ní. Slupování barevné části a objevení další vločky – „kouzlení“ bylo další překvapení! Vybarvené vločky jsme po zaschnutí barvy nalepili na jednobarevný papír a s dopomocí speciálními nůžkami vystřihli. Když jsme byli se vším hotovi, společně jsme vyzdobili třídu – lepítky na papír jsme vločky připevnili na okno. Ať žije barevná zima!