Karanténa v Déčku

5. května 2020

Zdarec všichni! O pozornost se hlásí Déčáci! Je to delší doba, co jsme o sobě nedali vědět.
Určitě jste všichni zvědaví, jak se máme a co celé dny doma vyvádíme. Když se uzavřela škola, tak jsme si bláhově mysleli, že si budeme doma válet šunky, jen tak si vegetit a příšerně nudit! Jenže, naše trio učitelek dalo hlavy dohromady a každý den nám posílají úkoly, který jsou vymazlený do posledního puntíku! U nás v Déčku totiž frčí online výuka!

Karanténa v Déčku
5. května 2020 - Karanténa v Déčku

Jestli s námi zapátráte v paměti, tak při našem posledním řádění jsme slavili " vysvígo"! Jooo, to byla super bomba akce v dětském koutku zakončená parádním dlabancem! Všechny tyhle skvělý výpravy jsme teď ale museli oželet. To víte, jsme neposední draci a tyhle akcičky fakt dost žereme!
A nyní, co domácí výuka? To si pište, že ne vždy se nám chce dělat úkoly... Trochu, někdy trochu víc, u toho brbláme a občas to máme na salámu! Ale co vám budeme povídat, domácí úkoly nemají chybu, takže i ti nejvíc zarytí lenoši a povaleči se vyhrabou z postele ven.
Během uplynulých dnů a týdnů jsme toho stihli už habakuk! Jako první jsme výtvarně ztvárnili koroňáka! Že nevíte, jak přesně vypadá? My taky ne...si pište, že si nad tím hlavu nelámeme! S určitostí ale víme, že to není náš kamarád! A proto se snažíme, aby tak v žádném případě nevypadal! Má zlověstný výraz a jeho tvar mnohdy připomíná spíše noční přízrak! Mazec byl, že my jsme ho vytvořili z kečupu, banánu, někdo přidal okurku nebo lentilky...Někteří z nás se dokonce zapojili do vědeckého výzkumu, když s ohledem na použité materiály přistoupili k jeho ekologické likvidaci!
Šlágrem karanténních hitparád se jednoznačně stala legendární pohádka Boudo, budko, která vynikala počtem rolí zastoupených zvířátek! Cestu k našim srdcím si pak našel i hlavní hrdina této pohádky - medvěd, který do příběhu i do budky vstoupil svým "citlivým" způsobem! Prkna létala vzduchem a nám se hned vybavily vzpomínky na nejednu rošťárnu, kterou jsme napáchali a asi ještě napácháme. Díky příběhu, který nás fakt dost chytnul, nám nečinilo obtíže prokousat se záplavou domácích úkolů, které nám na dané téma připravily pindruše - Kateřina, Romina a Danuše!
Z televize zaznívá mnoho rad, jak zvládnout tuto novou situaci. Jednou z rad bylo i to, abychom si doma vytvořili pořádek. Nejsme si jistí, jak moc nás tito odborníci znají, ale přesto jsme se pustili do domácích prací! Do všeho jdeme po hlavě a jsme učiněná tornáda! Rodiče nás ale vedli a trpělivě s námi věšeli a skládali prádlo, třídili oblečení a potraviny. Někteří marně vyhlíželi klepání koberců, ale i tak bylo práce až nad hlavu! Jakoby těch povinností nebylo dost, do věci se zase vložily pindruše, které nás zásobovaly úkoly o tom, co kam patří a jak máme postupovat. Vrcholem jejich aktivity se stala směrnice (tzv. Sheldon - Teorie velkého třesku) o postupu při skládání prádla! Touto směrnicí se nám pokusily na základě jejich videa vnutit přesný rozměr komínků prádla v našich skříních!
Snažíme se taky relaxovat, každý po svém...Někdo vybíjí enegii jízdou na trojkole, pouličním malováním, někdo tvrdou prací na zahradě, pečením laskomin, jinému vystačí vlastní pokoj! Ti, co se snaží oprostit od stresu a zkoncentrovat svou mysl, hledají sílu a moudrost v lese!
Trochu nás mrzí, že se občas zapomíná na nasazení těch, které musely zapnout všechny svaly, aby to s námi v této složité situaci zvládly - a to jsou naše Mámy! V našich očích jsou to Superhrdinky, které jedou na plné obrátky a každý den se musí postavit novým a novým výzvám, do kterých je (občas) dostaneme... I když nás někdy štvou a my je, tak pro nás mají vlídné slovo a láskyplnou náruč, do které se pokaždé rádi schováme! Jen teď díky vám celou tuhle situaci zvládáme!
Mámy, děkujeme!!!