"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Jaké bylo jaro ve Strašnicích ve třídě B/S?

22. května 2023

Jaký byl březen a duben ve Strašnicích ve třídě B/S? V březnu se sice mění počasí, ale je ještě pěkná zima a děti se pilně učily a trénovaly převlékat a přezouvat, a hlavně, aby věděly, že čepička patří na hlavu a rukavičky na ruce, a ne obráceně.  Hlavní úkolem bylo obarvit dost vajíček a uplést pomlázky na Velikonoce. 

Jaké bylo jaro ve Strašnicích třídě B/S?
22. května 2023 - Jaké bylo jaro ve Strašnicích ve třídě B/S?

Největší legraci mají děti při barvení a obtiskování vlastních ručiček. To je náramné veselí. Děti se moc rády hýbou, zkrátka běhání na hřišti, pinkání s balonkem ve třídě, houpání na kruzích a skákání na trampolíně v Sokole je vždycky skvělá zábava. A nejen to, děti se také učí, co všechno jejich pružná tělíčka zvládnou. Venku si také pohrály děti s pejskem, ví už, jak se mají chovat ke zvířátkům. Rozárka děti miluje a má s nimi svatou trpělivost, neúnavně jim nosí míček a hledá, kam jí schovaly pamlsky. A to za trochu námahy už stojí, to je jasné. Také zpěv s kytarou je pro děti veliká zábava, tančí společně, ale také i u písniček s Míšou Růžičkovou si pěkně procvičí celé tělíčko. Děti jsou také opravdoví milovníci jízdy na koni, jezdí takřka za každého počasí, bláto v sedle koníků jim nevadí. Na Velikonoce děti upekly voňavé velikonoční perníčky až se všem sliny sbíhaly. Byla i malá ochutnávka, pekaři musí přeci zkontrolovat svou práci. Mňam!
V dubnu naši šikuláci – Matýsek, Helenka a Sabrinka pilně malovali perníčky a vajíčka a připravovali vše na Velikonoční oslavy. Děti milují pohyb, a tak jezdily na konících, cvičily v Sokole a pěkně po dlouhé zimní přestávce protáhly svá tělíčka na hřišti. Skoro každý týden k nám nyní zavítá pejsek Rozárka, děti se učí nové triky na pejska a moc je to s ní baví. Také jsme navštívili divadlo Gong, děti si pohádku o Pejskovi a kočičce moc užily, všechny byly vzorné, aby jim z krásné pohádky nic neuniklo. Byly ticho jako myšičky. Na konci dubna k nám přiletěly čarodějnice, byl to přímo čarodějnický rej, plný opravdických čarodějnic, nechyběla čarodějnická cukrátka a opékání buřtíků nad opravdickým ohněm. A také jsme tu měli čarodějnické soutěže – hod do chřtánu čarodějnice, vaření kouzelných lektvarů a nácvik letu na koštěti. Také jsme u nás ve Strašnicích otevřely smyslový chodníček, jen si děti musí počkat na letní počasí, aby si mohly sundat botičky a pěkně ho vyzkoušely.