Jak se žije v karanténě?

17. dubna 2020

Škola je již více jak měsíc zavřená, jak se mají a co dělají žáci doma? Určitě se nenudí. Učitelé jsou s nimi pravidelně v kontaktu, posílají jim jednoduché úkoly, natáčí zábavná videa s písničkami, říkankami a různými činnostmi.
Kája pro všechny žáky připravila STODŮLECKÉ ZPÍVÁNKY, pravidelně je doplňuje o další písničky, které všichni znají ze společného zpívání.
Zde jsou:https://www.youtube.com/playlist?list=PL_ycd_dDDQlWqTmK7fnGQqdaldhRV3xrj

Jak se žije v karanténě?
17. dubna 2020 - Jak se žije v karanténě?

Všichni žáci ze třídy C zvládají domácí karanténu v rámci možností, jak nejlépe lze. Pokud je hezké počasí, užívají sluníčka na zahradě nebo vycházkou do přírody. Pokud je volná chvilička, pracují na domácích úkolech nebo pomáhají rodičům v kuchyni či na zahradě. Všem žákům se líbí malované pohádky a krátká videa, které jim připravila Markéta, a rádi si zatancují u písniček, které jim nahrává Kája. Avšak po škole se nám všem už moc stýská.

Svátky jara byly pro většinu žáků třídy A ve znamení oslav, pobytu v přírodě a sledování práce na zahradě.
Petruška slavila desáté narozeniny na chalupě, maminka jí upekla krásný motýlí dort. Péťa si ho musela hlídat, aby jí neuletěl. Míša s rodinou slavila narozeniny babičky a užívala si „ponožkovou“ nadílku velikonočního zajíčka. Také s nadšením sledovala úpravu zahrádky. Anetka odjela na velikonoční svátky s celou rodinou na chalupu do Jeseníků, nyní tam zůstala s babičkou a dědečkem a užívá si sluníčka. Také ostatní žáci si užívají krásného počasí.

Žáci třídy B karanténu prožívají každý po svém. Pravidelně dostávají úkoly, které odpovídají ročnímu období nebo tématům, které by byly v plánu za normální situace. Malovali a zdobili kraslice, seli osení, vypracovávali pracovní listy na téma „Jaro“ a hlavně si užívali slunečného počasí. Nyní mohou sledovat na webových stránkách třídy B krátká videa s písničkami a říkankami.

Žáci třídy D společně komunikují na Facebooku. Prostřednictvím něho pravidelně dostávají úkoly s grafomotorickými listy, piktogramy slovíček k tématu a několik dalších úkolů pro zpestření a pobavení. Zadávání probíhá také formou videí. V konverzaci maminek je hezké číst, jak se vzájemně se chválí a podporují.

Třída E již svou činnost prezentovala ve dvou předešlých článcích.