Jak připravit lahodné nápoje?

14. června 2020

červnu jsme se my, žáci třídy B, zaměřili na praktické činnosti, navázali jsme tak na úkoly, které jsme dostávali v době karantény, naučili jsme se připravovat zdravé a lahodné nápoje. Začátek června nebyl úplně letní, převládal déšť, proto jsme si uvařili teplý čaj z bylinek a ovoce. Když se konečně ukázalo sluníčko, vyrazili jsme na sběr květů černého bezu a připravili si bezovou limonádu. Studená a svěží nás příjemně ochladila.

Jak připravit lahodné nápoje?
14. června 2020 - Jak připravit lahodné nápoje?

Jak uvařit bylinkový čaj s příměsí ovoce? Nejdříve jsme se naučili poznávat jednotlivé bylinky. Lesní jahůdky nám rostou na zahradě, natrhali jsme nejen lístečky, ale i samotné jahůdky. Ty byly sladké, úplní mňamka. Ostružinové listy jsme natrhali při vycházce do okolí školy a mátu přinesla Olinka. Když jsme se je naučili rozeznat, tak jsme lístečky natrhali do konvice, vložili nakrájený pomeranč, Amy díky, šlo ti to náramně. Přidali jsme med a pod dohledem paní učitelky jsme čaj zalili horkou vodou a nechali louhovat. Než se čaj vylouhoval a zchladil, tak jsme volnou chvíli věnovali učení. Kreslili jsme, vybarvovali omalovánky, pracovali na interaktivní tabuli. Viktorovi byl velmi nápomocen náš třídní „opičák“ – velký kamarád, pomocník, prostě třídní mazlíček.

Jak připravit bezovou limonádu? To je jednoduché. Nejdříve jsme si natrhali bezový květ. V okolí školy ho roste hodně a jak je krásný a náramně voní! Květ jsme dali do konvice, přidali nakrájený pomeranč, med a zalili studenou vodou. Limonádu jsme nechali do druhého dne macerovat. Jak nám přišla k chuti, je výborná i k buřtům, které jsme si opekli. Udělali jsme si na zahradě skvělý piknik!