Hrátky na sněhu

16. února 2018

V pátek 16. února 2018 jsme se probudili do zasněženého rána, nadýchaný sníh byl všude. Cestou do školy jsme se brodili závějemi a celá školní zahrada byla jako v pohádce. Větve stromů se ohýbaly pod vrstvou sněhu, také celá plocha zahrady byla neposkvrněna, jen místy byly patrné stopy ptáčků, kteří přilétají zobat zrníčka, která jim sypeme do krmítka.

Hrátky na sněhu
16. února 2018 - Hrátky na sněhu

Žáci třídy B se nechtěli na tu krásu jen dívat, ale také si sněhu náležitě užít. Po svačině a společném zpívání si oblékli bundy, čepice, rukavice, obuli a vyrazili ven. Mezitím pan školník již odmetl a odhrabal cestičky. Nechal u dveří lopatu, které se okamžitě chopil Míša a celou dobu pobytu na sněhu s ní chodil, nabíral sníh, odhazoval ho. Markéta s Amy zase začaly válet koule na sněhuláka, "jedna koule, druhá koule, třetí koule, klobouk, nos….", tak si u toho notovaly. Věra s Ivetou jim pomáhaly a sněhuláček byl brzy hotov. Ještě dát mu do rukou koště, udělat z kaštanů knoflíky, oči, z větviček nos a pusu a hurá, ještě pár fotek. Míša nezapomněl hodit po holkách několik koulí, lopatou málem podseknout sněhuláka, zima pomalu zalezla za nehty a všichni se rádi vrátili zpět do třídy.