"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Hrajeme si - Člověče, nezlob se!

1. října 2017

Jeden z posledních slunných zářiových dnů, ve středu 27. 9. 2017, žáci třídy B využili k souboji v Člověče, nezlob se! na venkovní hrací ploše na zahradě. Hlavním cílem byl pobyt na zdravém vzduchu s využitím znalostí a dovedností napříč všemi předměty – pohyb a hrubá motorika, jemná motorika, znalost barev, základy matematických představ a počítání, vzájemná spolupráce a respekt, zažití pocitu vítězství i prohry.

Hrajeme si - Člověče, nezlob se!
1. října 2017 - Hrajeme si - Člověče, nezlob se!

Žáci se rozdělili na dvě skupiny, na červené a žluté, červení byla Amy s Markétou a žlutí Natálka s Míšou. Jakou barvu jednotlivé dvojice budou mít, rozhodla Amy s Markétou, střihly si Kámen, nůžky papír. Vyhrála Markéta, nechala dlaň nataženou jako papír a zabalila tak kámen, ruku v pěst Amy. Markéta si jako vítězka vybrala červené figurky.

Hra začala. Žlutí hodili hned na poprvé šestku a hned na to druhou, pak dvojku a postoupili tak o osm políček. Figurkou posunoval Míša, Natálka házela kostkou. Potom se vyměnili, protože Míša projevil touhu po házení, místo posunování figurky s ní raději házel. Druhá skupina na tom byla obdobně. Obě děvčata se střídala v házení a posunování. Markéta určovala počet bodů na kostce, Amy zase spolehlivě odpočítávala počet políček. Hra šla pomalu, kostka se ráda zakutálela mimo hrací plochu, kácela stojící figurky, hráči pozorovali dění kolem sebe, hlavně diváky třídy E. Přesto se nakonec podařilo žlutým, po sérii nízkých hodů, vybičovat se k výkonu. V závěru jim padaly opět šestky jedna za druhou. A tak se žluté figurky ocitly v domečku jako první.

Všichni si podali sportovně ruku, zatleskali vítězům a společně figurky i kostky uklidili do krabice.

 

Sláva vítězům, čest poraženým!