Divoký západ aneb „STODOOLCITY SHOW“

18. září 2020

A  je to tady dámy a pánové! V naší škole ve Stodůlkách ve městě StodoolCity ve čtvrtek 17. září 2020 se konal projektový den pod názvem “Divoký západ aneb Stodoolcity show“.
V Sallonu v tělocvičně se sešli kovbojové, kteří přijeli na dostavníku, šerifové, sličné dámy, indiánky a indiáni, kteří připluli na kanoe. Všichni se potkali u banky, u vězení, u baru, který nabízel whisky, kolaloku, popcorn a gastronomickou novinku - maso z plemenného býka v pšeničné rolce s dresingem z hořčice či tomatu. Všichni si užili velkolepou oslavu za doprovodu country kapely Thomase a George a prožili atmosféru drsného kraje za zvuku střelby z koltů.

Divoký západ aneb „ STODOOLCITY SHOW“
18. září 2020 - Divoký západ aneb „STODOOLCITY SHOW“

Nejdříve nám šerifky Mrs. Markýz a Mrs. Tattana rozdaly noviny STODOOL TIMES, kde jsme se dočetli, že  se hledá kovboj Matthew, na kterého je vypsána tučná odměna, že byla vyloupena potravinová banka Žravým Luckem a Hltavou Helou, že slavná zpěvačka a šansoniérka Adelle pod záštitou starosty města pana Millo Blacka vystoupí v místním Sallonu s hity Hořké konce, Ještě mi zpívej, Provázek ve větru či Brambora. Pak jsme rozvibrovali hlasivky hitem Bedna od whisky za doprovodu kytaristů Toma a George. Po vytvoření fotografií, které zajistila barová lady Wjerolina, jsme se rozešli do jednotlivých Sallonu.

Saloonu A jsme se zástupkyní šerifa Mrs. Hannah a podporučíka Allena Wallenda odlévali šerifské hvězdy z mědi, zlata a stříbra. Procvičili jsme si jemnou motoriku, práci s nůžkami a lepidlem.
Značka: Kvalita zaručena!

Sallonu B jsme si s botaničkou Oli a floristkou Danny vyzkoušeli pěstování, přesazování a množení kaktusů. Vytvořili jsme si tak symbol Divokého západu.
Značka: Ochranné rukavice s sebou!

Saloonu D aneb zlatá horečka na ClonDéčku jsme s Lady Kattty, Lady Romannety a Lady Lenny rýžovali zlato s překvapením. Pokud jste chtěli zbohatnout, tak jste mezi plevem museli nalézt valouny zlata.
Značka: Trpělivost se vyplácí!

Sallonu Edesignérkami Ywette a Weronickou jsme se naučili techniku „peříčkování“. Barevnými peříčky jsme vyzdobili indiánskou čelenku.
Značka: Zakopejte válečnou sekeru!

Najít hledaného hříšníka nebylo snadné, ale nakonec byl Matthew dopaden, musel odkrýt roušku, pod kterou se skrýval, ale pak si ji zase zpět,  v rámci ochrany před nebezpečným virem, nasadil.

Těšíme se na další setkání, tentokrát v Hollywoodu!