Divadlo Glans - O chytré princezně

17. září 2022

S pohádkou o chudé princezně, zamilovaném Honzovi a poťouchlé čertici k nám do Stodůlek v úterý 13. září 2022 opět zavítalo úžasné divadélko Glans. Příběh nezištné lásky vítězící nad pekelnou mocí byl plný krásných, nám dobře známých písniček, které jsme si spolu s pohádkovými postavami s chutí zazpívali a někteří si i zatančili.

Divadlo Glans
17. září 2022 - Divadlo Glans - O chytré princezně

S mazanou čerticí jsme si procvičili prostorovou orientaci, když se chtěla vloudit do zámku a nevěděla, zda po schodech nahoru a vlevo, nebo dolů a vpravo. Počítali jsme také zlaté dukáty a nacvičili si tanec mazurku. Pohádka plná krásných kostýmů, melodických písniček, dechberoucích zvratů a napětí se nám všem tuze líbila, ačkoliv jsme se chvílemi opravdu báli, že Honza nezvládne vymyslet přání, které čertice nedokáže splnit a propadne peklu. Na štěstí ho zachránila bystrá princezna, která si od čertice nechala vytrhnout tři vlasy tak, aby jí to nebolelo, a že jí to teda hooodně bolelo a pak nechala čertici vlasy natáhnout a co myslíte? Správně. Všechny vlasy přetrhla, musela tak vrátit Honzův úpis podepsaný krví a mazat rychle zpátky do pekla, kde už na ni čekal pěkně rozzlobený Lucifer. Uf.
Na konec to přece jen dobře dopadlo. Ale byly to nervy. Hrůzou jsme se potili a chvílemi i zděšením křičeli. Ale s poslední, svatební, písničkou už nám bylo zase do zpěvu a společně s princeznou i Honzou jsme se radovali, fotili, podrobili důkladné prohlídce kulisy i kostýmy, odpustili a vzali na milost nezbednou čertici a pak už jsme rychle spěchali na zámeckou hostinu. A velice se těšíme, až k nám zase divadélko Glans opět zavítá.
Děkujeme!