"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Děti pomáhají dětem

22. listopadu 2022

úterý 22. listopadu 2022 do školy ve Stodůlkách přišla vzácná návštěva, a to žáci 8. B z Fakultní základní školy PedF UK Umělecká 8 z Prahy 7 za doprovodu paní učitelky Jany Cogan a Renáty Choutkové. Žáci vyráběli výrobky, které následně prodali. Vydělané peníze rozdělili na dvě části, jednu utratili pro sebe na výletě a druhou věnovali nám. Za to jim moc děkujeme. Vybrat peníze je jednoduché, ale vydělat si je, to je náročnější a pracnější. A ještě při tom nemyslet jen na sebe.
A proč je věnovali zrovna nám? Jeden z osmáků má v naší škole sestru a nejednou s ní už u nás byl. Slavnostní předání proběhlo v tělocvičně a pan ředitel Milan Černý převzal z rukou žáků Dárkový šek v hodnotě 6 500,- Kč.

Děti pomáhají dětem
22. listopadu 2022 - Děti pomáhají dětem

Co jsme si my na oplátku pro žáky připravili? Nejdříve jsme je ve stručnosti seznámili s naší školou, s jejím chodem, se žáky, co a jak se s nimi učíme a promítli jsme jim pro představu školní film “Škola hrou aneb školní rok v kostce“. Aby nezůstalo jen u povídání, tak jsme jim ve třídě B ukázali programy a aplikace, které využíváme ve výuce na interaktivní tabuli i v tabletech. Nejenže se dívali, ale mohli si to i sami vyzkoušet. Byla to pro ně hračka a zábava.

Jak se manipuluje s tělesně postiženým žákem? To si vyzkoušeli na zvedacím zařízení, přemisťovali jsme je zavěšené v manipulační síti po chodbě. Někteří si sedli do vozíku a zkoušeli jízdu po budově. Zalíbilo se jim to tak, že absolvovali slalom, jízdu zručnosti a pokoušeli se o různé otočky. Nakonec konstatovali, že je to zábavné, ale i fyzicky náročné.

Velký úspěch měla návštěva snoezelenu. Poležet si na vodní posteli, pohrát si se světýlky, pozorovat vodní válec, a to vše za příjemné vůně a relaxační hudby, se všem líbilo. Nejraději by si snoezelen přestěhovali do jejich školy.

Děkujeme všem žákům i učitelům za vybrané peníze, za jejich návštěvu a budeme se těšit třeba zase někdy příště.