"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Charitativní Běh kolem dokola

26. května 2019

V sobotu 25. května 2019 jsme charitativním BĚHEM KOLEM DOKOLA aneb POBĚŽ S NÁMI A PRO NÁS oslavili 30 let znovuobnovení Diakonie. Byla to oslava plná sportu, zábavy, hudby a her. Bylo to setkání lidí všech věkových kategorií - dětí, rodičů, přátel, známých i kolemjdoucích, které tato akce zaujala.

Charitativní Běh kolem dokola
26. května 2019 - Charitativní Běh kolem dokola

Běh se konal pod záštitou Ing. Davida Vodrážky, starosty Městské části Praha 13, který ve 13:00 celou akci zahájil krátkým projevem a běh odstartoval výstřelem z pistole. Druhým naším partnerem byl Oddíl lehké atletiky TJ Stodůlky Praha v čele s panem Jiřím Hejbalem, který celý program moderoval. Někteří členové oddílu se zapojili do běhu a svým výkonem významně podpořili naběhané kilometry.

Běhalo se kolem Stodůleckého rybníka v Centrálním parku Prahy 13. Sešlo se neuvěřitelných 132 běžců v pěti kategoriích, kteří oběhli rybník celkem 876 krát, což je téměř 552 km.

Absolutním vítězem se stal Martin Žežulka s 51 uběhnutými koly. Mezi běžci byli i žáci školy a klienti stacionáře. Za výdrž a snahu jim náleží uznání a to hlavně Helence a Adélce, které překonaly svým výkonem i jiné běžce.

Výtěžek z této akce půjde na zlepšení podmínek ve vzdělávání a v péči o žáky školy – na rekonstrukci sociálního zařízení. Tím děkujeme sponzorům – Městské části Praha 13, Autostylu, Nadaci ČEZ, Lidlu a panu Václavu Zlatníkovi. Děkujeme také firmě Pronajmisito, která nám zapůjčila běžeckou bránu, kapele Ječmen, která nám mile zpříjemnila odpoledne svou ryze českou muzikou.

Během celého odpoledne se nejen běhalo, ale učitelé připravili pro děti doprovodný program – výtvarné dílničky a sportovní soutěže. Největší zájem byl o malování na obličej. Děti si nechaly na obličej namalovat tváře zvířátek, různých hrdinů, ale i českou vlaječku, o kterou měli zájem i dospělí – večer probíhal hokejový zápas. Velká pozornost byla věnována i maxi bublifuku – děti tvořily bubliny různých tvarů, velikostí i množství. Také hod míčkem na cíl a slalom s vajíčkem na lžíci se těšil velké pozornosti.

Ještě jednou všem děkujeme za podporu, pomoc a účast.

 

Přehled nejlepších výkonů v jednotlivých kategoriích  

Děti do 6 let

Šulcová Kristýna

14 kol

 

Švanda Vojtěch

14 kol

 

Shala Ledoň

14 kol

 

 

 

Děti 7 – 15 let

Šimša Martin

20 kol

 

Švanda Matěj

16 kol

 

Shala Samuel

14 kol

 

Shala Aurela

14 kol

 

 

 

Ženy

Krajíčková Jitka

24 kol

 

Pínová Naďa

18 kol

 

Inkov Simona

18 kol

 

 

 

Muži

Žežulka Martin

51 kol

 

Janočko Jan

31 kol

 

Švanda Petr

30 kol

 

 

 

Čestné uznání

Hegenbartová Helena

9 kol

 

Vrzalová Adéla

5 kol

 

 

 

Zvláštní kategorie - psi

Kora

30 kol

 

Bettynka

9 kol