"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Zima na horách aneb po stopách Yettiho

26. ledna 2020

Letos se ještě zima do Prahy nedostavila, ale my ve Stodůlkách jsme si ve čtvrtek 23. ledna 2020 užili zimy až, až. Vypravili jsme se v rámci projektového dne na hory, za sněhem, za zimními sporty a hlavně po stopách Yettiho, kterého jsme vystopovali, a celé dopoledne jsme si s ním náramně užili.

Zima na horách aneb po stopách Yettiho
26. ledna 2020 - Zima na horách aneb po stopách Yettiho

V tělocvičně, kde jsme našli sjezdovku i s vlekem, běžkařskou stopu, Ski bar s teplými nápoji a občerstvením za vysokohorskou přirážku, lyžárnu a ski půjčovnu se servisem, saně s postrojem pro sněžné psy a i iglú, se sešli lyžaři, sáňkaři, běžkaři, krasobruslařka se sněhovou vločkou a mnoho dalších rozličných postaviček v zimním oblečení. Program zahájili detektivové s lupami, šli po stopách, aby objevili Yettiho. Našli ho schovaného v iglú. Se všemi se přivítal a protože byl moc milý, nikdo se ho nebál. Společně jsme si zazpívali známou píseň „Na horách“od Milana Drobného a pak následovalo focení a rozchod do výškových táborů.
Ve výškovém táboře č. 1 ve třídě A s Hankou a Alčou jsme vyráběli obrázek „Zasněžená krajina“. Lepili jsme různě velké vločky na modrý papír. S vločkami jsme si i pohráli, zjišťovali jsme, jak padají k zemi.
Ve výškovém táboře č. 2 ve třídě B jsme se stali společně s Věrou, Olou a Dany lyžaři, sáňkaři či snowboardisty. Roztírali jsme vodou a štětcem předkreslený obrázek sjezdovek a pak na ně lepili jednotlivé sportovce.
Ve výškovém táboře č. 3 ve třídě C jsme se Markétou a Matějem učili poznávat stopy zvířat. Dělali jsme otisky stop a pak je přiřadili k jednotlivým zvířatům. Poznali jsme lišku, medvěda, divočáka, jelena, sýkorku….
Ve výškovém táboře č. 4 ve třídě E s Líbou a Zuzkou jsme odpočívali, ale také se koulovali. Využili jsme k tomu papírové koule, které jsme si museli vyrobit - zmačkat papír.
Ve výškovém táboře č. 5 v tělocvičně nám s Yettim – Katkou, Dančou a Romanou bylo hej! Vegetili jsme v iglú, jezdili na saních, popíjeli ve ski baru nejen horký čaj, ale ochutnali i bombardino, Tatranky, Horalky, Ledovky…..tančili v kroužku.

Už se těšíme, až napadne i v Praze sníh a vyrazíme na zahradu vyzkoušet všechny zimní radovánky!