"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Zahraniční stáž ve škole V Zápolí

25. února 2022

Ve dnech 22. až 24. února 2022 zavítaly na stáž do naší školy v rámci projektu Erasmus 2 pedagožky ze Slovenska. Návštěva přijela až z dalekého východu, z malého městečka Vranov nad Topľou. Dle harmonogramu návštěvy měly paní učitelka se svojí asistentkou pedagoga pobývat na všech pracovištích naší školy. Z důvodu rozsáhlé nemocnosti žáků i personálu musely vynechat pracoviště ve Strašnicích a pobývaly tak 2 dny v Michli

Zahraniční stáž ve škole V Zápolí
25. února 2022 - Zahraniční stáž ve škole V Zápolí

Kolegyně působí jako pedagožky ve Spojené škole internátní ve Vranově nad Topľou, která má velmi podobné zaměření jako má naše škola. Svoji návštěvu zahájily V Michli v úterý 22. 2. seznámením s panem ředitelem a zástupkyní školy, dověděly se o koncepci a zaměření naší školy, provedli jsme je po škole. Vzájemně jsme se informovali o speciálních školách u nás a na Slovensku, konzultovali metody, způsoby a postupy při vyučování dětí s postižením. Shodli jsme se na mnoha stejných metodách a formách vyučování, na využívání stejných přístupů a pomůcek.

Kolegyně chtěly poznat všechny součásti školy. Čas do oběda trávily při výuce v některých třídách. Byly přítomny při seznamování se s naším novým canisterapeutickým pejskem Rozárkou a zažily i všední průběh dne. Po obědě se podívaly také na chlapecký internát v Michli a dívčí internát v Podolí.

Ve středu 23. 2. si slovenská návštěva prohlédla školu ve Stodůlkách a ve čtvrtek 24. 2. jsme se mohli neplánovaně potkat opět v Michli. Ve třídě D/M se obě kolegyně zapojily do pečení štrůdlu. S dětmi válely těsto a plnily ho jablky, cukrem, skořicí, rozinkami a ořechy.

Po svačině se celá škola sešla v jídelně na biblické hodině s panem farářem. Žáci i pedagogové velmi rádi společně zpívají, a kolegyně ze Slovenska tuto aktivitu velmi ocenily.

Paní učitelce i asistentce se u nás líbilo. Přejeme návštěvě, aby si od nás z Prahy odvezla příjemné zážitky z radostného a srdečného setkání a doufáme, že bude možnost se spolu ještě někdy setkat, ať na Slovensku, nebo v Čechách.