Zahradníci ke Dni matek

7. května 2021

Haló, haló, jaro volá i ve třídě D ve Stodůlkách. První květnový týden se Déčáci věnovali zahradničení – přesazovali, seli, okopávali, studovali návody pěstování, připravili krásný dárek pro své maminky, které slaví svůj svátek a nevyhnuli se ani pěkné oslavě narozenin.

Zahradníci ke Dni matek
7. května 2021 - Zahradníci ke Dni matek

Ahoj, kamarádi, tak už i nás dohnaly agrotechnické lhůty a tento týden jsme se věnovali zahradničení. Nejdřív jsme se museli samozřejmě prokousat nudnou teorií. Ukazovali jsme si nástroje a nářadí, které zahradník využívá při práci, zkoumali jsme také stavbu rostlin. Získané znalosti jsme ihned aplikovali v praxi - vyzkoušeli jsme si přesazování i setí. Nejdřív jsme připravili dárek pro naše maminky k svátku - zasadili jsme kytičku fialek a namalovali přáníčko. Zahradničení se nám zalíbilo a tak jsme oseli i záhonek na školní zahradě semínky pažitky a ředkviček. Ale nebojte se, našli jsme si čas i na zábavu. Naše kamarádka Apolenka nás totiž pozvala na narozeninovou oslavu. Byla diskotéka, dort a nechyběly ani dárky. Zkrátka jsme zapařili tak, jak to umíme jenom my.
Zdraví vaši Pártypeti ze třídy D.