"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Výlet do Centrálního parku

19. dubna 2018

Ve čtvrtek 19. dubna 2018 žáci třídy B vyrazili za brány školy, aby si v praxi vyzkoušeli a ověřili to, o čem se ve škole učili. Tématem byla nejen probouzející se jarní příroda, ale i chování na veřejnosti, v dopravních prostředcích a dodržování zásad dopravní výchovy.

Výlet do Centrálního parku
19. dubna 2018 - Výlet do Centrálního parku

Naše první kroky vedly k metru, cestou jsme přešli přes dva přechody, nejdříve jsme se museli rozhlédnout, zda něco nejede, a pak teprve přejít. Však celé naše počínání shodou okolností sledovali i dva páni policajti, kteří dohlíželi na celkovou dopravní situaci. Ve vestibulu metra jsme se rozdělili na dvě skupiny, ti zdatnější schody seběhli, druzí se přidrželi zábradlí a bezpečně také sešli. Jízda metrem byla pro někoho běžnou záležitostí, pro někoho svátkem. Všichni se vzorně posadili, zamkli pusu na dva západy a po oznámení „Ukončete výstup a nástup, dveře se zavírají“ jsme se rozjeli. Ve stanici Luka jsme k výstupu využili výtah a v nákupním centru“ Luka living“ jsme se také svezli výtahem, abychom si zkrátili cestu směr Centrální park.
Dominantní Stodůlecký rybník, náš cíl, byl na dohled. Nesli jsme si s sebou staré pečivo, abychom mohli nakrmit kačeny a ryby. To byla paráda! Jakmile jsme začali házet kousky rohlíku, už tu bylo hejno kačenek i ryb. Nestačili jsme házet, prali se o to, přidali se i dva holubi a vodní hladina se pod množstvím rybích těl jen čeřila. Když se všichni najedli, tak i my jsme si udělali pauzu, sedli si na lavičku a posvačili.
Čekala nás cesta zpět do školy. Procházka rozkvetlým parkem po široké cestě, kde bylo málo lidí, sváděla k běhu a skotačení. Cestou jsme potkávali jiné děti z jiných škol, tak jsme je slušně pozdravili a navzájem si zamávali. Další zastávku jsme udělali na dětském hřišti. Lákaly nás houpačky a provazové prolézačky. Prolézačky jsme zvládli pouze prozkoumat a připadali jsme si v nich jako lvi v kleci. Zato houpačky a houpání, to bylo super!
Zbytek cesty jsme již došli až do školy. Byli jsme unaveni, ale plni zážitků!