"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Vítejte na psí svatbě

17. června 2018

Středa 6. června 2018 se stal významným dnem pro naše terapeutické psy Fíbí a Decamerona, byl to jejich den svatební. Své psí „Haf“ si řekli za přítomnost žáků školy a klientů stacionáře pod širým nebem, na školní zahradě slavnostně vyzdobené květinami a stoly prohýbajícími se dorty a dobrotami nejen pro žáky, ale i pro pejsky.

Vítejte na psí svatbě
17. června 2018 - Vítejte na psí svatbě

Za doprovodu svatební hudby po červeném koberci po boku paničky Heleny Rückerové přikráčel Decameron, za ním Lukáš a s kyticí v ruce Terezka, naše bývalá žákyně, jako svědci obou novomanželů. Jako poslední, elegantním krokem s vlajícím závojem se ke svému nastávajícímu s paničkou Zuzanou Padevětovou připojila Fíbí. Očuchala ho, zda je to skutečně on, rozhlédla se, zda je vše v pořádku, a upřeným pohledem dala pokyn panu řediteli, jako oddávajícímu, že obřad může začít.
„Sešli jsme se tu se snoubenci, aby mohli společně běhat bok po boku se svým druhem v jedné smečce. Kdy jindy by se jim tento sen mohl splnit, než teď, a kdo jiný by je mohl doprovodit než my. Milá Fíbí a milý Dekamerone, dnes prožíváte velmi významný okamžik, který se nesmazatelně zapíše do vašich myslí. Rozhodli jste se společně běhat po zahradě v dobrém i zlém, sdílet jednu misku, dva kartáče a někoho, s kým si společně zaštěkáte na měsíc, komu můžete věnovat svůj čas. Život nejsou jen radostné dny plné úsměvů, čeká vás nelehký úkol vybudovat harmonický celek vlastní smečky“, pronesl pan ředitel. „Kdo zná nějaký důvod, proč by svatba nemohla proběhnout, ať nyní vystoupí nebo mlčí navždycky...“,.bylo ticho jako v hrobě. Nic tedy nebránilo přistoupit k otázce, na kterou všichni s napětím čekali, tedy zda se berou dobrovolně? Souhlasné „Haf“ zaznělo za z úst obou paniček, ale za to za bouřlivého smíchu a potlesku. Po manželském slibu si pejsci vzájemně podali tlapky a vyměnili prstýnky, perleťové náramky s iniciály obou manželů. Sice se trochu bránili, ale nakonec symbol svazku si na tlapky navléknout nechali. Vstup do manželství stvrdili svými podpisy -otiskem tlapky, Fíbí červenou, Dekameron zelenou. Podepsali se i svědci – Lukáš i Terezka. Za bouřlivého potlesku, po koberci posypaném květy růží, psí slavobránou se oba novomanželé vydali k svatebním hostům, aby přijali gratulace a společně vypustili do oblak balónky štěstí.
Následovala psí hostina. Za dopomoci paničky Fíbí rozkrojila dort, který měli společně, jak to na svatbách bývá, sníst, ale Decameron jedním „chlamst“ dort zhltnul. Fíbí jen talíř vylízala. Za to přípitek psí pivo si nenechala ujít. Vyzunkla ho sama. Na závěr paničky přečetly ručně vyrobené svatební gratulace a rozbalily dárky od žáků a klientů - prasečí uši, kosti na čištění zubů a mnoho dalších psích pamlsků. Pak už se jen hodovalo, tančilo a všichni se báječně bavili.