"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Vánoční setkání s nadílkou ve Stodůlkách

15. prosince 2022

V úterý 13. prosince 2022 jsme ve Stodůlkách u rozsvíceného stromu společně s rodiči, dětmi, prarodiči, s přáteli školy a spolupracovníky oslavili advent, nastávající čas Vánoc a příchod Ježíška. Společně jsme si zazpívali vánoční písně a koledy a vyzkoušeli si formou her a soutěží, že Vánoce se dají vnímat všemi smysly. I Ježíšek přišel mezi nás a dárečky nám nadělila firma AUTO STYL a. s. Odpoledne bylo završeno společným popovídáním u kávy a dobrého jídla.

Vánoční setkání s nadílkou
15. prosince 2022 - Vánoční setkání s nadílkou ve Stodůlkách

Po úvodním slově pana ředitele Černého, který všechny po třech letech, po době covidu, přivítal a představil paní farářku Sašu Jacobea, která přišla se členy Farního sboru Českobratrské církve evangelické v Praze – Dejvicích. Společně nám zahráli a zazpívali vánoční písně a koledy.

Poté se slova ujala Karolína Nepalová, která přítomné seznámila s malým smyslovým tréninkem, založeným na otužení všech smyslů. Měli jsme naše smysly připravit na to, co nám letošní Vánoce přinesou.

Zrak si přítomní procvičili formou odkrývání políček s obrázky, pod kterými se skrýval velký obraz. Děti i dospělí se hlásili, Péťa postupně podle přání vyvolaných odebírala obrázky a všichni hádali. A co se pod nimi skrývalo? Byl to veliký vanilkový rohlíček a vítěz dostal odměnu.

Soutěž na procvičení sluchu byla obtížnější.
„Je mezi Vámi někdo, kdo má v předvánočním čase pocit, že Vánoční písníčky zná nazpaměť i pozpátku?“, zeptala se Karolína.
Úkolem bylo poznat píseň, která zazněla pozpátku. Hádali jsme:
1. MY TŘI KRÁLOVÉ
2. VÁNOCE, VÁNOCE PŘICHÁZEJÍ
3. NESEM VÁM NOVINY
4. PŮLNOČNÍ
5. SLIBY SE MAJ PLNIT O VÁNOCÍCH
6. ALL I WANT FOR CHRISTMAS
7. LAST CHRISTMAS
A světe div se, všichni byli úžasní a písně a koledy rychle poznali. Odměna je neminula.

K procvičení hmatu byly vybrány dvě dobrovolnice, děvčata Meg a Kamilka. Aby neviděly, oči jim byly zakryty maskami Grinche a Olafa. Postupně dostávaly k uhádnutí předměty s vánoční tematikou - prasátko, rybí kostru, ponožky, kousek litého olova a bramborový salát. Všechny předměty bez chyb poznaly, pojmenovaly a dokonce odhadly i barvu zlatého prasátka.

Zbývající poslední dva smysly chuť a čich si všichni procvičili dobrým jídlem a pitím. Přítomní byli pozváni na kávu, nealkoholický punč, cukroví, slané dobroty a ovoce. Toto vonělo a výborně chutnalo. Mňam!

Ve středu se všechny děti sešly opět u stromečku, ale tentokrát rozbalovaly dárky, které jim přinesl Ježíšek – firma Auto Styl a. s. Dárečky byly uloženy do velkých tašek, ty nejzvědavější děti se ujaly rozbalování a vytahování hraček z tašek. Nalezly tam vkládačky, puzzle, knížky do vody, hry a stavebnice a mnoho výtvarného materiálu.

Děkujeme AUTO STYLU, panu Lopezovi, JUDr. Vitoušovi a dalším soukromým dárcům!