"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Vánoce 2020 ve Strašnicích

22. prosince 2020

Za pár dní máme Vánoce a za chvíli tu bude vysvědčení…

Těšíme se na Ježíška a ve třídě A/S přemýšlíme, co nám podzim přinesl. Také ve třídě B/S se těšíme a celý advent jsme byli plni očekávání. Vypadalo to, že kluci při každém zazvonění už myslí, že příchází Ježíšek s dárečky. A jak to všechno proběhlo a dopadlo?

Vánoce 2020 ve Strašnicích
22. prosince 2020 - Vánoce 2020 ve Strašnicích

Třída A/S
Vlastně skoro vše bylo jinak, než jsme si představovali… Z celé naší třídy chodili poctivě jen tři žáčci – Julinka, Esterka a Štěpánek. Bylo to fain, protože to jsou prvňáčci a druhačka, takže bylo potřeba si zvyknout na školu, na nový režim, na nové spolužáky, i na to, že už se po obědě nejde spát jako ve školce! O naše aktivity jsme vzhledem k epidemiologické situaci byly ochuzeni, nejdříve odpadl zpěv, pak tělocvična, a nakonec i plavání. Ze všech aktivit nám zůstala hipoterapie a návštěva naší paní logopedky Markéty. Logopedie sice mohla probíhat, ale s rouškou, s odstupem a s dezinfekcí rukou i místa, kde jsme seděli. Chvíli ještě docházela Abby, náš canisterapeutický pejsek, ale kvůli zdravotním problémům paní cvičitelky skončila i ta. Snažili jsme se tak využít alespoň zahradu, chodili jsme na vycházky do okolí školy nebo do snoezelenu. Chvíli byla také naše škola uzavřená, ale moc jsme se těšili, až se znovu otevře! Nejvíce čiperná byla asi Julinka, Esterka zase udělala velký pokrok v sebeobsluze a Štěpánek byl statečný, že se mezi děvčaty neztratil! Jsme moc zvědaví, jaké to bude ve škole po Vánocích, ale to asi všichni!

Třída B/S
Aby očekávání Ježíška rychleji uteklo, kluci pilně pracovali, vyráběli andělíčky, vánoční kapříky a krásně zdobili stromečky. Také nakrmili ptáčky venku, protože už ví, že v zimě zvířátka potřebují naši pomoc. Nakonec si ozdobili i živý stromeček, a když se rozsvítil, s rozzářenýma očima pod ním kluci konečně našli vytoužené dárečky od Ježíška. To byla veliká sláva, rychle rozbalovali (spíše škubali) vysněné dárečky a radost byla opravdu veliká. Také si hned s nimi pěkně pohráli a vyzkoušeli, co všechno umí. Přejeme všem krásné a klidné vánoční svátky a hlavně hodně zdraví!!!