"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

V říši snů

28. listopadu 2017

V úterý 28. listopadu 2017 si žáci stodůlecké školy prožili pyžámkové dopoledne, proběhl projektový den "V říši snů". Za bílého dne se ocitli v postýlkách, mohli se zasnít a plout na peřinkových obláčcích do světa fantazie a splněných přání.

V říši snů
28. listopadu 2017 - V říši snů

V tělocvičně vyzdobené obláčky, ovečkami, polštářky, peřinkami, které navozovaly snovou atmosféru, jsme se sešli v pyžámcích a nočních košilkách. Každý si vzal na sebe to, co mu bylo srdci nejbližší. Mohli jsme vidět košilky dlouhé, krátké, barevné, s obrázky pohádkových hrdinů či zvířátky, pyžama proužkovaná nebo kostkovaná. Někdo si přinesl úplně nové pyžamo, jiný si zase vzal to nejoblíbenější, to, kterého se nedokáže vzdát. Po přivítání a zpěvu ukolébavky jsme, za společné recitace básničky, uspali princezničku.

Večer, když jdu spát,
začínám ovečky počítat.
Jedna ovečka, druhá ovečka,
už pomalu přivírám víčka.
Takto počítám dál a dál,
jen abych co nejdříve spal.
Ať dostanu se do říše snění,
kde často mívám velké jmění.
Zde můžu potkat cokoli
a plnit nesplnitelné úkoly.
Viděl jsem tu draky, princezny i moře.
Žil jsem jako princ na královském dvoře.
V říši snů vždy něco nového zažiji
a druhý den s dobrou náladou prožiji.

 

Potom jsme se rozešli do jednotlivých ložniček, abychom si mohli splnit sny, vytvořit krásné výrobky.
V ložnici třídy A jsme s Hankou a Alčou vyráběli „Lapače snů“. Dozdobili jsme připravený korpus z proutků peříčky a papírovou dekorací – vyraženými motýlky. Pod lapačem snů jsme se mohli zasnít a přát si tajná přání.

V ložnici třídy B nazvané „Sladké snění“ jsme s Věrou a Olinou štětcem vybarvovali peřinku a polštář, na který jsme pak nalepili hlavičku s naším obličejem.

V ložnici třídy C jsme pod heslem „Jak si kdo ustele, tak si lehne“ s Markétou a Matějem vyráběli postýlky a peřinky, design povlečení jsme si navrhli sami, a to pomocí prstových razítek.

V ložnici třídy E jsme s Verčou a Líbou odpočívali v jedné veliké „Peřince“ a relaxačním vaku, sledovali jsme večerníčky, poslouchali předčítané pohádky, zkrátka se povalovali a pospávali.

V ložnici v tělocvičně jsme si s  Romanou a Janou prohlíželi krásnou snovou výzdobu, poslouchali písničky, počítali ovečky, ochutnávali naše oblíbené pokrmy a střídali se v posteli, kde si každý užíval měkkost a hebkost pohádkového povlečení.

 

Dobrou noc a sladké sny!