"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Tvořivá dílna třídy D

12. prosince 2019

Zdarec všichni! Asi už tušíte, že pokud se vám hlásí Déčko, tak se něco děje! A taky že jo! V pátek 29.11. 2019 jsme vyrazili do tvořivé dílničky....ale ne tak ledajaké! Pojďte číst dál a vše se záhy dozvíte!

Tvořivá dílna třídy D
12. prosince 2019 - Tvořivá dílna třídy D

Jak už u nás bývá dobrým zvykem, před pořádnou akcí se musíme řádně posilnit! My totiž moc dobře víme, že když máme hlad, nejsme to my....takže houska, chleba, sladká tyčinka, ovoce...to všechno do sebe soukáme. Zatímco si pomlaskáváme a debužírujeme, učitelky mezi sebou svádí nelítostný souboj v počtu vypitých káv! Jestli si ale myslí, že jim to pomůže, tak to jsou v těžkým omylu! My jsme totiž Déčko - draci! Naše tempo je vražedné a našim revírem je Praha!
A teď už houfem do šatny! Nevíme, jak to ty učitelky dělají, ale na moment jsou z nich chobotnice se spoustou chapadel! Svetry, boty, čepice jsou v mžiku na patřičných údech a to všechno v rekordním čase! Snaha některých jedinců odejít v ponožkách se netoleruje!
Naši výletnickou bandu tvořily již známé tváře - Apolenka, Emička, Karča, Leuška, Daník a Kubík! Učitelky Káťu, Romču a Danču netřeba dále představovat. Tato sestava byla ještě doplněna o tři další pomocnice, tzv. prodloužená chapadla - Marušku, Áňu a Majdu. Jména všech účastníku jsme si řekli, takže rychle skáčeme do metra!
Jako správní a ostřílení cestovatelé jsme cestu metrem zvládli bravurně! A eskalátory? Ani jejich pekelná rychlost nás nestihla rozhodit! Každý z nás zvolil svou vlastní taktiku nástupu. Zatímco jedni přistoupili ke schodišti decentně a s rozvahou, druzí zvolili metodu, kterou nejlépe vystihuje známá zkratka "žaves".
Jen co jsme se vymotali z metra, nasadili jsme hbité tempo! Cíl naší cesty je znám úplně všem! Do dílničky jsme vtrhli jako tajfun! Svlékání nám vrásky nedělá - bundy a další ošacení lítá vzduchem! Myšlenkami jsme už dávno u barev nebo přesněji řečeno v barvách! Učitelky, zavřete oči, jdeme do akce!
Všude je spousta lákavých a zajímavých věcí a stanovišť! Kam skočit dřív? Do holicí pěny? No jasně! Noříme do ní ruce i další končetiny! Sorry jako, tady totiž můžeme všechno! Řádíme jak černá ruka a nikdo nás nezastaví!  U stolu s modelínou vymýšlíme různé abstraktní tvary - válíme, hněteme. Ti největší borci válí a hnětou ve vlastní puse! Brrr, to ale studí!!! Už jsme zase u jiného stanoviště, kde nám doslova tuhne krev v žilách! Ruce jsme totiž ponořili do ledu, do kterého jsme zkoušeli zapouštět barvy. No a kdo nezapustil barvy, zapustil třeba hlavu! Sice to trochu studilo, ale nejsme žádné květinky!
Po tomhle řádění ani nechtějte vědět nebo spíš vidět, jak zapatlaní jsme byli! No, barvu jsme měli snad všude! Někteří odcházeli s originálním melírem ve vlasech, jiní ukázali barvu, až při vyplazení jazyka! Ostatně, vše uvidíte ve fotogalerii...ta je ale jen pro otrlé povahy!
A ještě přidáváme vzkaz pro maminky - doufáme, že máte pračky v plné pohotovosti!