Tři králové přišli k nám

8. ledna 2021

První týden v novém roce 2021 utekl jako voda. Školou v Michli prošli ve středu 6.1. tři králové a zavítali také k žákům do III. třídy, kde se na ně všichni již moc těšili a v týdnu si o nich mnoho povídali a nejen to.

Tři králové přišli k nám
8. ledna 2021 - Tři králové přišli k nám

Zdravíme všechny děti i rodiče! Jsme rádi, že jsme se ve škole opět ve zdraví sešli.

V prvním povánočním týdnu jsme se s úsměvem pustili do práce. Povídali jsme si o tom, kdo vlastně jsou ti tři králové. Děti se při raním povídání seznámily s jejich jmény - Kašpar, Melichar a Baltazar. Rovněž jsme se společně naučili tematickou básničku, kterou si každé ráno před tabulí opakujeme a ukazujeme pomocí obrázků. Když nás ve středu ve třídě navštívil královský průvod, pěkně jsme si ji zarecitovali.

Po ranním povídání se učíme u stolečku, v tomto týdnu jsme k tomu měli krásné pracovní listy, které jsme vybarvovali, počítali jsme krále a jejich koruny a také jsme procvičovali psaní písmenek K, M a B.

Žáci si vytvořili své vlastní koruny z papíru, jež jim náramně slušely! Do sešitu si rovněž nalepili své vlastní tři krále z vystříhaných tvarů, přičemž si procvičili své prstíčky.

V novém roce nás čeká plno nových básniček, tvoření a zážitků. Těšíme se na stavění sněhuláků a zimní koulovačku.

Všem přejeme plno sil do dalších dnů a úsměv na tváři.

Vaše Veronika, Hanka, Štěpánka