"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Tajemná cesta čarodějnice Markýzky

1. května 2021

pátek 30. dubna 2021 jsme ve Stodůlkách porušili tradici oslavy sletu čarodějnic, nepálili jsme oheň, neopékali buřty, ale tentokrát jsme se po třídách vydali na dobrodružnou, tajemnou cestu, plnou úkolů a překvapení. V převlecích čarodějnic, čarodějů, ježibab, kouzelníků a mágů za doprovodu čarodějnice Markýzky, podle tajemné mapky, po stopách žab, hadů, myší a pavouků jsme všichni úspěšně prošli nástrahami a splnili všechny úkoly. Proletěli jsme se na koštěti, propletli se pavoučí sítí, uvařili polévku z pařátů, umíchali žabí lektvar a našli drobnou havěť čarodějnice Markýzky.

Tajemná cesta čarodějnice Markýzky
1. května 2021 - Tajemná cesta čarodějnice Markýzky

Začátek tajemné cesty byl pod kaštanem, kde na nás čekala čarodějnice Markýzka. Byla to ježibaba opravdu ošklivá, však Michal poté, když si sundala masku a poznal v ní Markétu, tak mu spadl kámen ze srdce, měl velikou radost, že ji poznal. Prvním úkolem bylo sednout si na koště s kocourem a proletět se po cestě mezi patníky a při letu kocoura neztratit. Let se všem líbil, někdo si na koště sedl, jiný ho použil i k tomu, k čemu je koště určené. Za splněný úkol jsme dostali razítko a vydali se po šipkách k další hvězdičce, která určovala stanoviště.
Následujícím úkolem bylo se proplést pavoučí sítí. Někdo pavučinu překračoval, jiný ji s vozíkem podjel, někdo se do ní celý zapletl. Byly tu naštěstí v dosahu paní učitelky z čarodějnické školy v Bradavicích a všem přiskočily pomoci vymotat se z těchto osidel.
Další cesta vedla úzkou štěrbinou mezi skalami a údolím plnou ošklivé havěti. My jsme se nebáli a na myš, hada, žábu i pavouka si i sáhli. Doputovali jsme ke sluji s ohništěm, na kterém se vařila voda na polévku. Naším úkolem bylo do kotlíku vhodit pařáty ptáka kostinoha. To byl úkol pro někoho jako stvořený. Kotlík totiž posloužil i jako buben a pařát jako palička a už to znělo na celou zahradu.
V chaloupce na kuřích nohách v alchymistické laboratoři jsme měli za úkol uvařit žabí lektvar. Všichni jsme se vystřídali a podle návodu kouzlili. Měli jsme nalít čirou vodu do skleničky, ale ta se okamžitě zabarvila dozelena – kouzlo! Potom jsme do karafy nalili olej, přilili zelenou tekutinu ze skleničky a světe div se, vytvořila se podívaná a ještě více jsme se nestačili divit, když jsme přidali šumivou tabletu a v karafě to vřelo a bublalo jako v močále.
Posledním úkolem bylo strčit ruce do uzavřené krabice a vylovit z ní to, co jsme nahmatali – myš, žábu, pavouka, ještěrku. Za všechny splněné úkoly jsme dostali diplomy a hromadu sladkostí. Byla to opravdu dobrodružná cesta plná zážitků, tajemna a kouzel.

Děkujeme třídě C - Markétě, Matějovi a Táně za nápad a přípravu!