"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Stáž v Ostravě

12. března 2022

V pondělí 7. března 2022 učitelé ze Stodůlek využili jarní prázdniny k návštěvě sesterské diakonické speciální školy v Ostravě. Paní ředitelka Mgr. Irena Johanka Savková nám ukázala čtyři různá pracoviště, prošli jsme různými třídami, zhlédli výuku, seznámili se s vybaveností škol, jednotlivých pracoven a snoezelenů. Mohli jsme si prohlédnout i osahat speciální didaktické pomůcky, načerpali jsme tak mnoho nápadů a námětů pro další práci.

Stáž v Ostravě
12. března 2022 - Stáž v Ostravě

Naše první zastávka byla ve škole v Ostravě – Hrabůvce. Škola je v provozu teprve od 1. září 2021, je velmi prostorná, má k dispozici mnoho tříd, které ještě všechny nejsou zprovozněny. V současnosti tam funguje třída mateřské školy, třída ZŠ speciální a třída praktické školy.

Ve škole v Ostravě – Vítkovicích, která je umístěna v bývalé vile, je pět tříd. Prostory a třídy jsou stísněné, některé průchozí, ale je velmi hezky vyzdobena a dobře vybavena pomůckami. Zde jsme měli možnost vidět velký prostorný tmavý snoezelen a menší bílý.

Ve vzdálenější škole v Hlučíně je pouze jedna třída, ale prostředí je velmi příjemné, světlé, prostorné. Žáci mají k dispozici nejen třídy, ale mohou realizovat své potřeby, hrát si i odpočívat na chodbách a přilehlých prostorách. Okolí školy vybízí k procházkám, protože škola je umístěna na okraji města, v přírodě.

Poslední zastávka byla v centru Ostravy v Porubě. Škola je vybudována v přízemí obytného domu. Mají zde dvě třídy, k dispozici opět velký snoezelen, rehabilitační místnost a mnoho speciálních pomůcek a zařízení.