"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Škola v přírodě - Střelské Hoštice 2017

6. června 2017

Letošní školu v přírodě jsme my, žáci stodůlecké školy, absolvovali již potřetí ve Střelských Hošticích v termínu od soboty 27. 5.  do pátku 2. 6. 2017. Počasí nám přálo a o krásné zážitky nebyla nouze.

Škola v přírodě - Střelské Hoštice 2017
6. června 2017 - Škola v přírodě - Střelské Hoštice 2017

Byli jsme rozděleni do pěti skupin a každý tým se podělil o své zážitky a dojmy.

Skupina D

Třídu D na ŠvP vyjeli reprezentovat tito žáci: Josífek, Viky a Matýsek. Samozřejmě nechyběla ani Majda s Renďou. Skupina jsme byla sice malá, ale živá! Kluci si mezi sebou velice pěkně hráli, podporovali se a navzájem si pomáhali. Majda s Renďou byly jak ostříži a nic jim neuniklo a zároveň jak kvočny, které se pěkně starají o svá kuřátka.
ŠvP jsme si společně náramně užili. Skvěle jsme se bavili: chodili jsme na procházky, koupali se v bazénku, hráli si, smáli se a skotačili a občas i vymýšleli drobné lumpárničky. Počasí nám přálo. Vařili nám dobře.
Každý den jsme započali a poté i zakončili jízdou „tří králů“. Po areálu DDM Střelksé Hoštice jsme projížděli na tatrách a koloběžce všechny cesty i cestičky. Dopoledne jsem trávili většinou na cestách – výpravy za hřišti, za zmrzlinou, na nákup. Prozkoumávali jsme vesničku Střelské Hoštice i její okolí. Když už jsme byli unavení – odpočívali jsme ve stínu na dece a hráli si. Svačinka i pitíčko bylo taky vždy po ruce.
V odpoledních hodinách jsme se většinou koupali v bazénku a hráli různé hry na dece. Kluků nejoblíbenější hra byla hra na kuchaře – vařili několikrát denně a dávali všem ochutnat. Když kluci opustili „plotnu“ rádi si pohráli i s autíčky. To byla sranda.
Také jsme si udělali celodenní výlet. Ve středu (když se konečně trochu „ochladilo“) jsme autobusem vyrazili na výlet do Horažďovic. Panečku, to byl prima zážitek – svést se autobusem! Prošli jsme si historické centrum Horažďovic, prohlédli si zámek, zavítali na zmrzlinu do cukrárny, pohráli jsme si v parku, kde jsme si udělali také piknik.
Na Den dětí jsme si opekli na ohníčku buřtíky a zanotovali si s kytarou. Všechny skupiny jsme tak pospolu strávili hezké odpoledne.

Skupina E

Stejně letos, jako vloni,
se školou jsme odjeli,
tam, kde tráva létem voní,
a moc jsme si to užili.

Nedělní den odpočinku,
u vody jsme strávili,
děkujeme kolegyním,
že bazének nám půjčily.

V pondělí jsme natěšení,
na zmrzlinu spěchali,
melounovou s pistácií,
jsme před obědem mlsali.

Fáňa, Péťa, Adéla,
trojka byla veselá,
každý den si užívala,
na výlety jezdila.
 

Do Strakonic podél řeky,
autem jsme se vydali,
piknik v trávě na sluníčku,
s chutí jsme si chystali. 

Hráli jsme si, zpívali,
u kytary tleskali,
u ohýnku odpoledne,
buřty nám pak chutnaly.

Každý den se něco dělo,
do postele se nám chtělo,
každý večer rychle spát,
na další den sílu brát.

Mámo, táto, blízcí naši,
věřte nám to nebo ne,
zas napřesrok se těšíme,
že sranda bude, tušíme.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skupina C

Střelské Hoštice zná třída C jako své vlastní boty. Známe každou uličku, každé zákoutí. Velice rádi jsme chodili do místního kempu ochutnávat palačinky, hranolky a domácí limonády. Do vesnice jsme si zašli na točenou zmrzku a usoudili, že nejlepší je sorbet z červeného melounu.  Učili se vzornému chování jak na procházkách do vesnice, tak při výletě do Horažďovic i při společném stolování v jídelně. V rámci výletu žáci mohli vidět historické centrum i hradební opevnění. Zjistili jsme, že historické náměstí se stále opravuje, což dalo pořádně zabrat jak vozíkům, tak jejich tlačitelům. V restauraci v centru Horažďovic jsme si pochutnali na výborném poháru s malinami. Za teplého počasí se žáci koupali v bazéncích. Někteří se tak moc těšili do bazénu, že se zapomněli svléknout. Šipku do bazénu tak skočili kompletně oblečení. Bez bot jsme zkoušeli chodit po různých površích. Například chůze v posekané trávě byla moc příjemná. V rámci odpoledního programu jsme společně opékali buřty, tančili a zpívali za doprovodu kytarového dua.

Skupina A

Třída A se sešla na škole v přírodě v počtu pěti žáků. Po menších přesunech postelí a nábytku se nám podařilo sdílet společný pokoj. Patrik s Lukášem se stali mluvčími našeho seskupení a snažili se nám pomáhat plnit přání Honzíka, Anetky a Kristýnky. Počasí nám přálo, koupali jsme se v bazénku, chodili na zmrzlinu do cukrárny a při pravidelných vycházkách jsme se občerstvovali v místním vodáckém kempu. Nevynechali jsme ani táborák s opékáním špekáčků a společné zpívání. Při odpočinku v pokoji jsme poslouchali staré i nové hity, které vybírali Lukáš s Patrikem. Škola v přírodě byla úžasná!!

Skupina B

Jeden z nejpočetnějších týmů byla skupina B – Amy, Markéta, Týna, Natálka a jediný kluk Tomáš s dospěláky Věrou, Olinou, Pepíčkem, Láďou, někdy s Jirkou.
Procházky kolem Otavy, mlsání zmrzliny, odpočinek v hoštickém parku, návštěva kempu, opékání buřtů, společné zpívání bylo super. Počasí nám přálo, bylo teplo, tak jsme se povalovali i u řeky Otavy. Nekoupali jsem se však jako vloni, ale někteří z nás do řeky vlezli alespoň nohama. Voda byla příjemná a tak jsme sbírali ze dna kameny a házeli je do vody. Pozorovali jsme, jak dělají kola na hladině a měli jsme velikou radost, když voda na někoho šplouchla a on vyjekl. Viděli jsme i vodáky, pozorovali je, jak sjíždějí peřeje a volali na ně Ahojjjj!!!
Jirka nás vyzval k souboji v petnque. Házeli jsme o stošest, ale na Jirku jsme neměli. Hody byly buď dlouhé nebo krátké. Naštěstí koule nikomu nespadla na nohy a ještě jsme se ve volných chvílích mohli pohoupat na houpačce na dětském hřišti.
Ke zdárnému průběhu bychom chtěli poděkovat Jardovi Klapovi a firmě Erilens, která nám zapůjčila přenosný transportní rám na zavěšení zvedací kazety. Týnka tak v plném konfortu byla přemístěna z postele na vozík, na wc, do sprchy. Děkujeme!

Tak za rok Ahojjj !!!!!

VŠECHNY FOTKY Z FOTOGALERIE NALEZNETE ZDE!

STAČÍ KLIKNOUT!