"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Škola v přírodě - Běleč 2017

13. června 2017

Zase po roce jsme my žáci strašnické školy vyrazili na školu v přírodě do Bělče nad Orlicí, letos v termínu 5. – 9. června 2017. Prožili jsme pěkných pět dnů, převážně plných sluníčka, výletů a soutěží. Celý pobyt jsme věnovali tématu Safari, proto jsme také jedno navštívili a náramně si užili afrických zvířat.

Škola v přírodě - Běleč 2017
13. června 2017 - Škola v přírodě - Běleč 2017

Pondělí 5. června
Kufry jsou naložené, dobrá nálada sbalená, tak hurá do Bělče! Někteří z nás hned po odjezdu vybalili svačiny s obavou, aby za těch pět dní nezhubli. Do Bělče jsme dorazili chvíli před obědem, ubytovali jsme se v pokojích, vybalili kufry a hurá na oběd. Po polední siestě jsme vyrazili na několikakilometrový výlet do sousední vesnice na statek, kde jsme již byli po roce opět očekáváni milou paní domácí, která nás pohostila čerstvě nadojeným mlékem. Pomazlili jsme se s malými (čerstvými) koťátky a se starým známým kozlem. Pak jsme vyrazili na zpáteční cestu, ačkoliv nožky trochu pobolívaly, stihli jsme se vrátit včas na večeři. Po večeři následovala ještě chvíle zpívání, a pak hurá do postýlek.

Úterý 6. června
Po ranních bohoslužbách jsme si sbalili obědové balíčky, pláštěnky a energii na cestu. Přijel pro nás autobus, který nás dovezl až k branám do ZOO Dvůr Králové nad Labem. Po projití vstupem jsme se rázem ocitli v Africe, slunce přímo pralo, všude kolem exotická zvířata, dokonce přišel i pravý africký déšť, před kterým jsme se raději schovali ke slonům. I oběd jsme si vychutnávali výhledem na různorodá zvířata volně se pohybující ve velkém výběhu. Také nechybělo zastavení se na zmrzlině, která nás v tom africkém vedru opravdu osvěžila. Když už se blížila pátá hodiny – čas našeho odjezdu, zamávali jsme zvířátkům a vydali se na zpáteční cestu k autobusu. Někdo z nás si cestou do Bělče trochu zchrupnul, ale o to víc nám chutnala večeře. Protože jsme byli plný zážitků a trochu unavení, tak jsme usnuli než bys řekl švec.

Středa 7. června
Ráno jsme se sešli na bohoslužbách a po nich následovalo kreativní dopoledne. Protože jsme v Africe, kde sluníčko žne, musíme si obstarat pokrývku hlavy. Začala výroba klobouku z balicího papíru, které jsme si pak ještě ozdobili přírodninami. Po obědě jsme zkoušeli střílet z luku, vytvářet velké bubliny a stavěli hrady z písku. Také jsme se šli projít do lesa a samozřejmě cílem byl pivovar v Bělči, kde jsme se občerstvili limonádou nebo džusem. Do tábora jsme přišli chvíli před večeří, po které jsme ještě nějakou dobu zpívali, potom nás již volaly postýlky.

Čtvrtek 9. června
Po ranní bohoslužbě jsme se vydali do lesa, abychom přinesli plné náruče dříví. Dříví jsme nalámali a připravili jsme všechno na večerní oheň. Potom jsme se přemístili k rybníku, kde jsme si užívali lodiček, obepluli jsme celý rybník a v něm nalezli dvě bójky s bonbony. Na lodičkách jsme se vystřídali všichni, a pak následoval oběd a polední siesta. Po „kávičce“ jsme se rázem ocitli opět v Africe, kde jsme museli plnit různé zapeklité úkoly – hráli jsme si na potápěče (chodili v ploutvých), lovce (sestřelení zvířete vodní pistolkou), krmiče lva, opice a zebry. Také jsme se ocitli v sušenkovém lese, kde jsme si opravdu pochutnali na výborných věnečcích. Nakonec jsme se vyřádili při vodních hrátkách. Po dostatečném vydovádění následovalo náležité ocenění našich výkonů. Každý si přišel na své, dárky od Lidlu se moc líbily. Práci už máme za sebou, tak teď pěkně zábava u táboráku. Buřtů a grilovaných sýrů bylo tolik, že nám lezly i ušima. Hlasivky jsme si vykřičeli a vyzpívali u táborových písní s kytarou. Postupně jsme se vytráceli do hajan, tak jak se komu zavíraly oči.

Pátek 10. června
Tentokrát jsme bohoslužby nechali až po frmolu s balením a svlékáním povlaků peřin. Připravili jsme si zavazadla před budovu, zaběhli dovnitř na bohoslužby a po nich jsme ještě vyrazili na mini výlet k rybníku Výskyt. Po návratu následoval oběd a čekání na autobus, do kterého jsme rychle naskákali a hurá domů!
Mámo, táto, už jsme tu!!!

 

VŠECHNY FOTKY Z FOTOGALERIE NALEZNETE ZDE!

STAČÍ KLIKNOUT!