"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Předvánoční akce ve Strašnicích

6. ledna 2019

Předvánoční čas žáci ve Strašnicích vyplnili kulturou. Nejdříve zavítali ve středu 12. 12. 2018 do kina Bio Oko a zhlédli Vánoční příběh Mimi a Lízy a v úterý 18. 12. 2018 byli pozváni do speciální školy v Praze 4 - Michli, kde se zúčastnili vystoupení cirkusu Bombastico.

Předvánoční akce ve Strašnicích
6. ledna 2019 - Předvánoční akce ve Strašnicích

Jdeme do kina!
Sami víte, že jít s našimi dětmi do kina nebývá legrace… a tak nás moc potěšila možnost speciálního promítání pro autisty v Bio Oko, která se uskutečnila již po několikáté. Letos se promítal kreslený Vánoční příběh Mimi a Lízy, který jsme si nemohli nechat ujít. Film byl složený s krátkých příběhů a završený jedním delším vánočním. Cestu tramvají jsme zvládli v pohodě, i když byla fakt velká zima a fučel ledový vítr. Kino bylo příjemně vytopené, naplněné cca z poloviny, sedačky pohodlné a pohádka milá, vtipná a lehce poučná. Nebyla úplná tma a nikomu nevadilo, že jsme během promítání courali na WC, nebo na krátkou procházku, když už nás promítání nebavilo. Po promítání jsme si dali svačinu a v pořádku se vrátili do školy.

Hurá do cirkusu!
Máte rádi cirkus? My ano, a tak jsme neodolali nabídce zúčastnit se představení  cirkusu Bombastico ve speciální škole Diakonie v Michli. Není to úplně takový cirkus, jaký znáte z cirkusových šapitó – tento cirkus je z řady tzv. sociálních cirkusů, které pomáhají klientům překonávat jejich strasti. Nevystupují v nich zvířata, ale dospělí, terapeuti a hlavně diváci! Samozřejmě jsme všichni měli trochu trému, ale ta z nás postupně opadávala. Zkoušeli jsme žonglovat, házet míčem, kreslit dlouhou barevnou stuhou a spoustu dalšího. Moc jsme si představení užili!