"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Poohlédnutí aneb ze života třídy C od září do prosince

20. prosince 2019

Vánoce již ťukají na dveře a my máme za sebou čtyři měsíce tvrdé dřiny, práce, učení, ale i legrace a zábavy. Každý z nás udělal větší či menší pokroky v různých oblastech. A co jsme všechno od září kromě učení stihli? To se dozvíte v tomto článku a fotogalerii. Přejeme příjemné čtení.

Poohlédnutí aneb Ze života třídy C od září do prosince
20. prosince 2019 - Poohlédnutí aneb ze života třídy C od září do prosince

V září jsme za hezkého počasí chodili ještě na procházky a chytali poslední sluneční paprsky na zahradě školy. V rámci vycházky jsme si zašli do Ikey na výborný dortíček. Naše učení je vždy tematické k danému ročnímu období. Podzim přišel za námi až do třídy. Na zahradě školy jsme si nasbírali jablíčka a upekli štrúdl. Všude krásně voněla skořice a jablíčka. Dále jsme fénem simulovali vítr, foukali do listí i na sebe. To byla legrace. Nasbírané kaštany jsme házeli do krabice, prosvěcovali listy baterkou a zkoumali jejich strukturu. Také jsme vydlabávali dýni, která nám chvíli strašila ve třídě. Abychom při podzimním nečase zůstali zdraví, udělali jsme si mrkvový salát a ovocné smoothie. Oslavili jsme 4x narozeniny. O rok starší máme Adélku, Denisku, Helenku a Lukáška.
Teď, v předvánočním čase, jsme zkoumali větvičky jehličnanu, zavěšovali jsme na ně vánoční koule, zapálili jsme si svíčku a vnímali její teplo. Samozřejmě nesměla chybět výroba vánočního cukroví. Dělali jsme raffaello kuličky, které byly vynikající. Skvělé bylo také rozbalování prvních dárečků od Ježíška od sponzorů a následná hra s nimi. Za ně moc děkujeme!
Když je venku ošklivé počasí, energii čerpáme ve snoezelenu nebo při masáži. Spoustu legrace nám udělala zavěšená houpací síť ve třídě. Pohybové a taneční kreace zdokonalujeme při zpívání s kytarou nebo flétnou a úsměv na rtech nám vždy vykouzlí i pesani při canisterapii.
Děkujeme, že nám i v příštím roce budete držet palce, určitě se zase něco nového naučíme a dozvíme.

Všichni ze třídy C přejí krásné Vánoce