"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Otevřená hodina "VAŘENÍ"

23. dubna 2019

Ve středu 17. dubna 2019 proběhla pro širokou veřejnost v prostorách školy ve Stodůlkách otevřená hodina zaměřená na téma VAŘENÍ realizovaná v rámci projektu „Místní akční plán II rozvoje vzdělávání pro Prahu 13“. Cílem setkání bylo nahlédnout do vzdělávání dětí a žáků s postižením, seznámit se možností jejich mimoškolních aktivit, s provozem školy.

Otevřená hodina "VAŘENÍ"
23. dubna 2019 - Otevřená hodina "VAŘENÍ"

Návštěvníky - rodiče, přátele i zaměstnance, čekal bohatý program. Mohli nahlédnout nejen do hodiny vaření, ale zhlédnout filmy ze života školy, prohlédnout si kroniky, dovědět se, co nového ve škole, popovídat si u kávy, chlebíčků či medovníku.
Největší zájem však byl o samotné vaření. Tentokrát Markéta s Matějem, Josífkem, Viktorem, Karin a Lukášem připravovali sladkosti na velikonoční stůl – kokosové a tiramisu kuličky. Podle obrázkového návodu nejdříve rozbalili cukrářské piškoty, roztloukli je, to vám byla dřina, rozmixovali, přidali rozšlehané maskarpone, kokos či kávu a vyvalovali kuličky, které obalovali v kokosu či kakau. Mezitím byly přizvány k práci i maminky, které vše pozorně sledovaly. Závěrečná ochutnávka byla však nejlepší.
Komu to nestačilo, tak se mohl dosytit ještě připraveným pohoštěním. Žáci tuto chvilku využili i k tomu, že se přidali k sledování filmů „Škola hrou aneb…“ Filmy znají, ale vždy tam objeví něco, co je pobaví a rozesměje. Bylo to velmi příjemně společně prožité odpoledne.