"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Netradiční oslava vysvědčení v Déčku!

28. ledna 2021

Každý ví, že dnes 28. ledna 2021 byl velký den a rozdávalo se vysvědčení. My žáci  třídy D jsme šikovní a všichni jsme dostali velkou pochvalu. Ale slova chvály někdy nestačí, a tak jsme se rozhodli, že si společně osladíme život. A kde jsme načerpali inspiraci?

Netradiční oslava vysvědčení v Déčku!
28. ledna 2021 - Netradiční oslava vysvědčení v Déčku!

Poslední týden prvního pololetí, jsme si povídali o tom, jak tráví zimu zvířátka. Domácí mazlíčci to mají snadné, těm jejich páníčci obléknou teplé kabátky, ale co zvířátka, která žijí ve volné přírodě? Kam ta se schovají před zimou? A kdo jim pomůže? My Déčáci už víme, že třeba medvědi se na podzim dobře najedí a potom dokáží celou zimu prospat a těm ostatním musíme pomoct my – lidé. Do krmelce  jim dáváme ovoce, zeleninu, seno, ale i kaštany a žaludy.

Ale zpět k medvědům! Víte, kde přespávají v zimě? No přece ve svých brlozích! A právě těmi jsme se inspirovali při dnešním pečení. Upekli jsme medvědí brlohy zasněžené vločkami. V naší kuchyňce se objevila nová trouba, to jsme nemohli nechat bez povšimnutí. Paní učitelky přinesly potřebné ingredience a příslušenství a mohli jsme se na to vrhnout! Do mísy jsme nasypali připravenou směs, přilili vodu a olej. Následovalo společné míchání těsta a samozřejmě zkouška kvality ve formě ochutnávání. Těsto jsme po té pomocí naběraček nalili do formiček, které jsme poskládali na plech. A šup s nimi do nové trouby! Ta nezklamala a do 20 minut byly “brlohy” hotové. Netrpělivě jsme je nachystali na talířky a připravili jsme polevu. Polevu jsme společnými silami nalili na brlohy. To, že skončila i všude kolem, byl dobře promyšlený tah! Zaschlou polevu jsme totiž celou seškrábali a snědli. Nakonec jsme na polevu nasypali cukrové sněhové vločky. Ještě nechat vše zaschnout a hotovo! Po obědě jsme si na nich pochutnali a zbytek jsme vzali domů rodičům.

My z déčka si myslíme, že vysvědčení by mohlo být klidně každý den!