"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Nemocnice na kraji Stodůlek

5. května 2022

Ve středu 4. května 2022 byla slavnostně otevřena v rámci projektového dne ve Stodůlkách „Nemocnice na kraji Stodůlek“. Za přítomnosti ředitelky nemocnice Hanky, primářky chirurgie Alči a vrchní sestry Verči byla přestřižena stuha a otevřeny nové prostory operačního sálu, lůžkové části, lékárny, radiologického pracoviště s RTG a EKG, čekárny polikliniky a v neposlední řadě nemocničního bufetu. Byli ošetřeni první zranění, odoperováni bezodkladní pacienti, zrengenováni objednaní občané, obslouženi zákazníci lékárny a obsluha bufetu se ani nezastavila. V rámci projektu byl na programu i minikurz 1. pomoci.

Nemocnice na kraji Stodůlek
5. května 2022 - Nemocnice na kraji Stodůlek

Po slavnostním přestřižení stuhy se slova ujala ředitelka nemocnice Hanka. Přivítala přítomné a vyzdvihla význam nemocnice na kraji Stodůlek pro naši školu a následoval přípitek. Dále ředitelka nemocnice seznámila hosty s novými prostory a technickým vybavením. Následovala hudební vložka s vlastní písní

KDYŽ JSEM PŘIŠEL DNES DO ŠKOLY,
NIKOHO JSEM NEPOZNAL,
VŠICHNI JSOU TU ZA DOKTORY,
O SVÉ ZDRAVÍ JSEM SE BÁL.

VÍTÁME VÁS V NEMOCNICI
NA OKRAJI STODŮLEK,
KDYŽ CHOŘÍTE INJEKCI VÁM
DÁME DO OBOU PŮLEK.

KDYŽ TĚ PŘES DEN NĚKDE PÍCHNE,
V KONČETINÁCH ZABOLÍ,
HONEM RYCHLE K NÁM NA URGENT,
ZDE TO VŠECHNO ZAHOJÍ.

NAJEDNOU SE CÍTÍŠ SKVĚLE,
VŮBEC NIC TĚ NEBOLÍ,
RYCHLE SE TU UZDRAVÍTE,
JSOU TU VŠICHNI VESELÍ.

Pak se všichni rozešli na jednotlivá pracoviště.

Na vyšetřovně C za vedení Alžběty a Petry všichni vyráběli lékárničku, lepili to, co do ní patří – teploměr, injekci, náplast, nůžky, obvaz, léky.

Na rentgenovém pracovišti D s Katkou, Kájou a Věrkou si všichni zrentgenovali ruku, viděli jednotlivé kosti a ty pak na obkreslenou ruku podle vzoru pomocí tyček lepili.

Na chirurgickém oddělení E s Líbou, Yvette a Romčou žáci ošetřovali pacienta. Změřili mu teplotu, ošetřili odřeniny náplastí, obvázali zranění obvazem, na zlomeninu dali dlahu.

poliklinice B s čekárnou s Věrou, Olinou a Matějem probíhalo ošetřování pacientů a ve školícím středisku se žáci vzdělávali v poskytování 1.pomoci.

Na operačním sále v tělocvičně s Hankou, Alčou a Verčou probíhaly operace, rentgenové pracoviště se nezastavilo, v bufetu bylo stále plno.

Odoperovaní pacienti a vyšetření občané byli propuštěni do domácí péče a než opustili prostory nemocnice, tak se všichni stačili občerstvit v místním bufetu. Vše bylo výborné, protože nic nezbylo.

Děkujeme organizátorům, investorům a sponzorům třídy A.