Modrý den

18. října 2018

Čtvrtek 18. října 2018 žáci i učitelé ve Stodůlkách zasvětili modré barvě v rámci projektového dne „Modrý den“.  Oblékli se do modré barvy, tělocvičnu vyzdobili do modra a všechny aktivity zasvětili této barvě. Cílem tohoto dne bylo všemi smysly si rozšířit povědomí o světě modrých věcí, které nás obklopují – malovali jsme, pracovali, jedli, poslouchali, zpívali o MODRÉ…..

Modrý den
18. října 2018 - Modrý den

V tělocvičně, vyzdobené modrými pomněnkami, fáborky, míčky, balónky, Šmouly, která vypadala jako velké modré moře, jsme se sešli v mnoha odstínech modré – od tyrkysové jako křišťálově čisté moře, blankytně modré jako obloha bez mráčku, kobaltově modré jako námořnická modř ošlehaná větrem oceánu až po tmavě modrou jako podmanivě temná noční obloha. Hanka s Alčou nás přivítaly a společně jsme si zazpívali novou píseň „Modrý den“ na nápěv písničky „Růžička“.

MODRÝ DEN

Dnešnímu dni vládne modrá,
barva dobré pohody,
/: barva očí, uniformy,
barva nebe i vody. :/

Úkoly jsou připravené,
za chvíli se rozejdem,
/: brýle si pak nasadíme
a modře se rozhlédnem. :/

Šmoulové se dneska těší,
máme tady modrý den,
/: cibulák si vyrobíme,
dnes bude den jako sen. :/

Modrý den si prožijeme,
bude dobrá nálada,
/: sešli jsme se všichni v modrém,
to je velká paráda. :/

Po společném fotografování, po třídách i jednotlivě jsme se rozešli na jednotlivá stanoviště.

Ve třídě C s Markétou a Matějem jsme vyráběli KOUZELNÉ BRÝLE. Svět je krásně barevný! Co se stane, když si nasadíme kouzelné brýle, které si sami vyrobíme a ozdobíme barvou a razítky? Na to jsme si odpověděli a sami to vyzkoušeli. Svět se rázem proměnil do modra jako mávnutím proutku!

Ve třídě D s Romanou, Danielou a Eliškou jsme si zahráli na detektivy. Hledali jsme v nádobě plné přírodnin předměty modré barvy. Co jsme našli? Samé modré poklady.

Ve třídě E jsme s Verčou, Líbou a Dominikou převlečené za Šmouly a Šmoulinky prožili šmoulí den. Vybarvovali jsme Šmouly, ochutnávali šmoulí bonbóny, sledovali šmoulí pohádky.

Ve třídě B s Věrou a Olinou, která byla pracovní i odpočinková, jsme vyráběli porcelán Cibulák. Roztírali jsme po papírové maketě talíře a hrnečku modrou vodovou barvu. Někteří pracovali a někteří sledovali pohádku o „Modrém slonovi“ a “Modrý a červený vláček“.

tělocvičně s Hankou a Alčou jsme poslouchali reprodukovanou hudbu – písničky „Modrá je dobrá“, „Holka modrooká“….., ochutnávali sladkosti a čokoládu Modrý sen.