Mikulášská nadílka ve Stodůlkách 2019

5. prosince 2019

Dlouho očekávaný a zároveň obávaný den nadešel. Do Stodůlek ve čtvrtek 5. prosince 2019 zavítal Mikuláš s čertem a andělem. Chvíle přítomnosti této trojice ve třídách přinesla vzrušení, nejdříve překvapení, úlek, chvíli soustředění a pak radostnou atmosféru.

Mikulášská nadílka ve Stodůlkách
5. prosince 2019 - Mikulášská nadílka ve Stodůlkách 2019

Mikuláš děti přivítal, podal jim ruku, anděl je potěšil andělským zvoněním, usmál se na ně a pohladil je. Čert je chtěl postrašit řetězem, zařinčel s ním, ale některé děti se nebály, se řetězem si pohrály, dokonce se s čertem o řetěz přetahovaly. Ty odvážné nebo ty, které se nebály, si sáhly na jeho kožich i rohy. Pokud byl čert moc hlučný, tak ho Mikuláš usměrnil.
Některé děti ukázaly, co se naučily. Předvedly říkanku Brambora doprovázenou znakováním. Nakonec anděl všechny obdaroval sladkostmi a ovocem, čert odešel s nepořízenou a Mikuláš se sliby dětí, že budou hodné.
Trojice se ještě před odchodem zastavila v kuchyni a v ředitelně. Všechny, včetně pana ředitele, potěšila, že jim umožnila vrátit se do dětských let.