Masopust ve snoezelenu

5. března 2019

V rámci zážitkových hodin jsme se rozhodli ve čtvrtek 28. února 2019 ve snoezelenu oslavit masopust. Je to období veselí, legrace i hostin, kde se jí maso, jitrnice, koláče, koblížky i jiné dobroty. Lidé si připravují masky a maškary, zpívají a tancují.

Masopust ve snoezelenu
5. března 2019 - Masopust ve snoezelenu

V duchu tradice masopustu se nám celá místnost snoezelen proměnila tak, aby si ji žáci mohli užít všemi smysly. Vyzdobili jsme ji barevnými obrázky z karnevalového reje, zvířaty, maskami, maketami jitrnic a jelit. Každé dopoledne se tu střídali v činnostech žáci třídy A. Čtvrteční odpoledne bylo věnováno školní družině. Snoezelen navštívili s Hankou postupně i žáci z ostatních tříd – Emička, Karinka, Anička a Rachidek.
Na úvod jsme si prohlédli výzdobu a zazpívali si píseň „To je zlaté posvícení“. Prožili jsme spoustu radosti a zábavy, vyrobili jitrnice z punčoch vycpané vatou, upekli jsme koláče z modelíny. Na závěr jsme ochutnali pravé voňavé koblížky. Byly to krásné dny plné zážitků.