Jaro a MDŽ ve výtvarném kroužku v Michli

12. dubna 2023

Tak už je tu jaro a naši mladí výtvarníci z Michle z výtvarného kroužku v březnu, inspirováni pohledy do zahrádek a záhonků, stvořili svěží jarní louku, plnou barevných kytiček, tak jak je viděli, nebo si i představili. K svátku MDŽ připravili dárky pro maminky, nahlédněnte do výroby tajných překvapení.

Jaro a MDŽ ve výtvarném kroužku v Michli
12. dubna 2023 - Jaro a MDŽ ve výtvarném kroužku v Michli

Pro správně vyladěnou atmosféru jsme v naší výtvarné dílničce měli i několik kvítků ve vázičkách. Nejprve každý podle svých představ křídami nakreslil jarní travičku a ubrouskem ji rozmazal do zeleného podkladu, znázorňujícího louku. Tato činnost většinu výtvarníků moc bavila, takže i jejich pracovní oblečení po chvíli připomínalo jarní louku.
V zelené trávě pak můžete vidět tu fialku, jinde zas červený, nebo žlutý tulipán, nebo narcisku. Některé byly nakresleny akrylovými barvami štětcem, jiné pomocí vlastních prstů, záleželo jen na vlastní fantazii. Pracovali jsme kombinovanou technikou s barevnými křídami, houbičkou, akrylovými barvami, a nakonec i svými prstíky pro vytvoření dokonalého díla.

Neobvyklou změnou při výrobě tajných krabiček k MDŽ bylo, že místo na běžné čtvrtky, se malovalo na rozložené šablony krabiček. Nezvykle tvarované šablony pod prstíky uhýbaly, otáčely se, kam neměly, a výtvarníkům chvilku trvalo, než se jim je podařilo zkrotit. Bylo třeba je pořádně přitlačit k podložce, aby zůstaly na svém místě. Sami si vybrali barvy pro své výrobky a hurá do práce. Jen co barvy zaschly, zbývalo už jen složit a slepit krabičky a dárečky byly hotové!

Malá Š.