"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Jak se žije v Déčku

15. března 2019

V lednu do naší třídy D nastoupila nová paní učitelka Katka. Nejdřív jsme se vzájemně poznávali a společně s asistentkami Romčou a Dančou jsme Katce ukázali, jak to u nás ve třídě chodí, co se nám líbí, s čím si rádi hrajeme a co všechno už jsme se stačili naučit.

Jak se žije v Déčku
15. března 2019 - Jak se žije v Déčku

Když napadl sníh, rozhodli jsme se, že půjdeme prozkoumat naši školní zahradu. A protože byla velká zima, pořádně jsme se nabalili - bundy, šály, čepice, rukavice...tak rychle ven, ať si to pořádně užijeme! Venku jsme se koulovali, váleli se ve sněhu, vzali jsme taky ,,pekáč" a klouzali si z kopce dolů. Fíííha, to byla ale jízda! Také jsme si vyzkoušeli zimní sporty. Ve třídě jsme se proháněli s hokejkou a pukem, nazuli si opravdové brusle. To není ale všechno! Na chvíli se z nás stali také lyžaři - lyžařská helma, brýle a lyže...nezbytnost každého správného lyžaře!

Moc nás baví blbnutí v perličce! Na tu se vždycky všichni moc těšíme! Šplouchá to tam jako u moře a tak se nesmíte divit, že neodoláme a s velkým nadšením se vrhneme do rozbouřených vln! Voda je všude, pobřežní hlídka šílí, ale nám to vůbec nevadí! Jsme přece u moře!

Naše hodiny tělocviku nejsou takové, jako je znáte z vaší školy. Nás totiž čeká překážková dráha plná nástrah. A tak si spíš připadáme jako v pevnosti Boyard! Proplazíme se spletitým tunelem, rychle vbíháme na kladinu, házíme míčkem na cíl. A i když paní učitelky  zvedají obočí hrůzou, tak naše snaha se zúročí, když se v samém závěru, s úsměvem na rtech, topíme v bazénku plném míčků!

Na návštěvu k nám pravidelně chodí dvě psí slečny Fíbí a Eliška. Jsou to zlaté retrívřice s huňatou a dlouhou srstí a my je moc rádi hladíme. Můžeme se s nimi mazlit, hrát, dovádět...A když je někdy trochu poškádlíme nebo zataháme za chlupy, tak se na nás nezlobí, jsme totiž přátelé...a taky pro ně máme sem tam nějaký pamlsek!

Jsme prima parta, a co by to bylo bez pořádné narozeninové párty. Adélka v únoru slavila narozeniny. Dětské šampaňské teklo proudem, zábava v plném proudu, šneci se na stole dlouho neohřáli a ten dort....byl prostě jedinečný! Měli jsme boule až za ušima!

Déčko je od slova ,,divočina" a takhle mi si tu žijeme! Jsme vzorní žáci, trochu rošťáci a nezbedníci, ale vždycky kamarádi! Chcete-li nahlédnout na naše běsnění, tedy učení, přikládáme pár fotografií. Tak ať se vám líbí!

PS.: A na co se ve fotogalerii můžete ještě těšit? Tak třeba na to, jak jsme společně vyráběli dobrůtky pro ptáčky, taky jsme poctivě procvičili jeden ze svých smyslů, a to chuť. A aby toho nebylo málo, přišla se za námi podívat Romčina čtyřnohá kamarádka Rubi.