I. třída letos poprvé v ZOO

3. května 2021

V I. třídě jsme se v minulém týdnu bavili o zvířatech, a to jak o těch domácích, tak i o těch, které u nás v přírodě jen tak neuvidíme. V úterý 27. dubna jsme se s celou naší I. třídou ze školy v Michli vydali na všechna možná zvířata podívat do pražské Zoologické zahrady.

I. třída letos poprvé v ZOO
3. května 2021 - I. třída letos poprvé v ZOO

V ZOO nás jako první přivítali lachtani. Společně jsme sledovali jejich plavecké dovednosti a poté jsme se přesunuli k ťapkajícím tučňákům. Pozdravy nám poslal třeba řvoucí tygr i lví rodinka. Viděli jsme také veselé prasátko, které jsme pojmenovali Pepa. U expozice s plameňáky jsme se na chvíli zastavili a procvičovali si barvy, kterými plameňáci hýří. Podle vystavených otisků tlap mamutů jsme zjišťovali, jak velcí asi mohli být.

Výlet jsme završili společným obědem, který nám s sebou připravila paní kuchařka a vydali jsme se na cestu zpět do školy. V autobuse a v metru jsme si připomněli, jaká všechna zvířata jsme v ZOO viděli. Byli jsme moc hodní, celý den nám krásně svítilo sluníčko a my už se těšíme na další návštěvu!