Spolu - škola pro všechny

Hurá sněží, postavíme sněhuláka!

7. ledna 2021

Konečně napadl přes noc sníh. Zahrada ve Stodůlkách se proměnila v bílou pohádku. Žáci třídy B nelenili a ve čtvrtek 7. 1. 2021 hned po svačině vyrazili ven.

Hurá sněží, postavíme sněhuláka!
7. ledna 2021 - Hurá sněží, postavíme sněhuláka!

Nejdříve na sebe navléci teplé oblečení – bundy, boty, šály čepice a rukavice, zvládli jsme to rychle a hurá ven. Venku ještě nikdo nebyl, proto se nám líbilo dělat jako první stopy ve sněhu. Michal se jako vždy chopil lopaty a jezdil s ní po celém prostranství, odhraboval, dělal hromady a závěje, Amy si zase vzala koště a snažila se zametat chodníčky.
Naším úkolem však bylo postavit sněhuláka. Nejdříve jsme udělali malé koule a pak Dany s Věrkou nám pomohly s nimi válet, sníh se nabaloval, až jsme měli první, pak druhou a třetí a základ sněhuláka byl na světě. Postavili jsme je na sebe, přidělali ruce a z kostiček, větví a starého listí udělali oči, nos a pusu, knoflíky a zbývá  větev do ruky. Co mu ještě chybí, no přece klobouk, vypomohli jsme si větší miskou. Honééém, pojďte se vyfotit!
Ještě nám zbývalo prozkoumat zbylé části zahrady. Tam, kde se v létě houpeme, byly houpačky celé zachumelené. Podařilo se nám je odhalit. Velkou zábavou bylo i třesení větvemi, sníh nám padal za krk, ale byla to veliká legrace.
Amy si zahrála na pohádku o Dvanácti měsíčkách. Stala se Maruškou, ale nešla pro jahody, ale pro jablíčko. Objevili jsme totiž na stromě jedno zapomenuté. Bylo celé zachumelené, ale jen se na nás smálo. Amy ho utrhla, sníh z větví ji spadl na hlavu, jablíčko ochutnala a bylo jako čerstvé.
Také spodní část zahrady byla celá pohádková, pohled skrz zasněžené stromy na místní kostelíček byl okouzlující.