"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Helů, helů a cirkus Bombastico už je tu...

10. března 2020

V pondělí 9. března 2020 jsme se po příchodu do školy opět po roce ocitli v cirkuse, v cirkuse Bombastico. Přivítali nás naši staří známí - principál Bombi, jeho žena Barbsine a dcera Bara, pomocník Viktor, Beata a Andrea. Připravili si pro nás, spolužáky ze Strašnic a kamarády ze stacionáře dvoudenní bohatý program plný neuvěřitelných a veselých vystoupení.

Helů, helů a cirkus Bombastico už je tu...
10. března 2020 - Helů, helů a cirkus Bombastico už je tu...

Šapitó si opět postavili v tělocvičně. Stěny i strop byly pokryty díly stanu, v rozích stály reflektory, aparatura, všude byly položeny pomůcky, náčiní, rekvizity a hlavně sezení pro diváky.
Na vystoupení jsme se všichni moc těšili. Věděli jsme totiž, co nás čeká a noví žáci i učitelé byli mile překvapeni. Na začátek jsme jako tradičně zazpívali společnou píseň "Helů, helů, cirkus už je tu...", zatřepetali jsme prsty, zabrnkali na rty a představení začalo. Cirkusáci žonglovali s kruhy, šátky, točili talíři na tyči, házeli míčky, tančili se stuhou, hráli na různé hudební nástroje, a zpívali. My jsme je sledovali, tleskali, pomáhali a nechali se zapojit do vystoupení, malí i velcí. Chytali jsme a házeli kruhy, šátky, točili obručemi, stuhami, balancovali na válci s prknem. Atmosféra byla stejná jako každý rok, všichni jsme se náramně bavili, smáli se, povykovali, tleskali. Všem se moc dařilo, protože vždy byl někdo z dospělých po ruce, aby dětem pomohl.
Na závěr bylo velké finále - skákání na trampolíně. Nejdříve jsme pohoupali cirkusového panáka, skákal až ke stropu, a pak jsme se vystřídaly my děti.
S cirkusem jsme se rozloučili bouřlivým potleskem, zpěvem, tancem, společným fotografováním a Bombi od nás dostal na památku jako poděkování obrázek cirkusu namalovaný na plátně.

Helů, helů, těšíme se příště na cirkus!!!!