"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Distanční výuka v DÉČKU

18. listopadu 2020

Ahoj všichni, hlásíme se Vám se  zprávami z distanční výuky.
My Déčáci  jsme všichni velcí pracanti a v žádném případě  jsme během uplynulých dvou týdnů něchtěli vypadnout z formy, takže jsme se hned vrhli do plnění úkolů, které pro nás připravily paní učitelky. Velkou oporou nám byli naše maminky a sourozenci, kterým tímto děkujeme.

Distanční výuka v DÉČKU
18. listopadu 2020 - Distanční výuka v DÉČKU

Tématem prvního týdne bylo Počasí. Zopakovali jsme si, co to znamená, když prší, svítí sluníčko, fouká vítr nebo padá sníh. Při grafomotorice jsme vytvořili z krátkých čárek vlastní déšť, o hodině výtvarné výchovy jsme malovali ježka. Někteří použili barvičky, jiní do tvoření zapojili čokoládu, pikao a zábava byla veliká. Proměnlivé počasí je také námětem jednoho z příběhů o pejskovi a kočičce, víte, kterého?
Mezi prací jsme samozřejmě nezapomínali ani na pohyb na čerstvém vzduchu,  protože tam se  počasí studuje nejlépe.
Ale pozor, podzimní počasí je proměnlivé, chvíli je teplo, pak hned zima a déšť,  proto musíme dávat velký pozor, abychom se nenachladili. Dalším tématem našeho vyučování na dálku se stal Zdravý životní styl a péče o naše zdraví. Dozvěděli jsme se, co je třeba dělat, abychom zůstali zdraví – zdravě jíst, čistit si zuby, umývat si ruce a celé tělo, sportovat a také chodit včas spát. Připomněli jsme si, jak to chodí u pana doktora, a že se návštěvy u něj vůbec nemusíme bát. Někteří z nás se iniciativně k lékaři vypravili, jiní si alespoň doma zahráli na zdravotní sestřičku.
To, že je nutné si často umývat ruce mýdlem už všichni víme, rodiče i paní učitelky nám to stále připomínají. Mýdlo prý umí zahnat špínu a bakterie. My, jako skuteční badatelé jsme si takové tvrzení museli ověřit pokusem. Chcete také vidět, jak mýdlo odpuzuje nečistoty? Není to náročný experiment, můžete si ho doma vyzkoušet i vy. Stačí do talíře nalít vodu a na její hladinu nasypat trochu černého pepře. Potom už jen do vody ponořte prst, který jste předtím namydlili mýdlem a sledujte, jak bakterie a viry utíkají pryč. Panečku, to je kalup!
Distanční výuku jsme zvládli hravě, zajímala nás i videa ostatních tříd, ale moc rádi se vracíme zpátky do školy.