"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Distanční výuka v Áčku aneb Komenský by se divil

24. března 2021

Od 1. března 2021 zahájila třída A ve Stodůlkách výuku na dálku a stěžejním tématem bylo nejen blížící se jaro. Výuka byla velice rozmanitá a probíhala zábavnou formou sdílením videí přes aplikaci WhatsApp.

Distanční výuka v Áčku aneb Komenský by se divil
24. března 2021 - Distanční výuka v Áčku aneb Komenský by se divil

První týden jsme začali tematicky básničkou Březen. Užili jsme si dlouhé procházky a pozorovali přírodu, která se loučí se zimou. Našli jsme první sněženky, nakrmili jsme hladové ptáčky a nechali se polechtat od prvních slunečních paprsků. Jaro jsme přivolávali písní Jarka Nohavici „"Voláme sluníčko haló, haló, tepla je na světě málo, vylez a rozežeň mraky a já ti pomůžu taky...". Za zpěvu této písně jsme plnili úkol z výtvarné výchovy. Výsledkem bylo plno krásných a zářivých sluníček.

Řečovou výchovu jsme rozvíjeli básničkami s ukazováním a obrázky (Brouček, Princeznička na bále…). Nezapomněli jsme ani na protažení svého těla. Při cvičení s prvky jógy jsme si vyzkoušeli dechová cvičení a uvolnění horní části těla. Cvičení jsme doplnili jarní básničkou na protažení „Haló, všichni vstávejte“.

V rámci hudební výchovy se z nás stali malí muzikanti. Jelikož si nemůžeme žádný veřejný koncert dopřát, rozhodli jsme se uspořádat si svůj malý soukromý. Píseň „Já jsme muzikant“ zazněla nejen za doprovodu hudebních nástrojů, ale vyzkoušeli jsme si i hru na nástroje netradiční (miska, hrneček, prkénko…). Písnička sklidila u žáků velký úspěch a s nadšením se k nám všichni připojili. V rytmu básničky „Naše kočka, kočička“ jsme si procvičili grafomotoriku kreslením klubíček.

Výuka na dálku se nám moc daří, ale chybí nám kamarádi, spolužáci i učitelky. Adélko, Míšo, Péťo, Petruško, Denisko, Anetko, Haničko, Daníku, těšíme se na vás!