"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

"Škola života začíná u nás"

Den otevřených dveří

23. října 2021

V úterý 19. října 2021 jsme otevřeli dveře naší speciální školy V Zápolí v Praze 4 v rámci odpoledního setkání se symbolickým názvem NEDUPEJTE, NEBO NÁM ŠKOLA SPADNE NA HLAVU. Poděkovali jsme dárcům, představili jsme plán na rekonstrukci školy a zájemce jsme pozvali na prohlídku školní budovy. Oficiálně jsme odstartovali sbírkový maraton, na jehož konci bude, doufejme, kýžená částka 40 milionů korun potřebná na dostavbu. Poděkování patří všem, kteří nám již pomohli – Magistrátu hlavního města Prahy, Diakonii ČCE, firemním a individuálním dárcům!

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ V PRAZE 4
23. října 2021 - Den otevřených dveří

Společné setkání zahájil v 16:00 saxofonista Albert Prachovský, který se staral o příjemný hudební doprovod během celé akce. Všichni jsme se tak naladili na pohodovou atmosféru, do níž se svým úvodem vplul mluvčí Diakonie ČCE Ivo Mareš a uvedl prvního hosta, jímž byla Mgr. Kamila Viktorová, členka správní rady Diakonie ČCE. Paní Viktorová zmínila důležitý fakt zařazení rekonstrukce školy V Zápolí mezi své priority. Další osobou u mikrofonu byl ředitel pražských speciálních škol Diakonie ČCE Mgr. Milan Černý, který popsal vývoj projektu rekonstrukce školy a poděkoval všem dárcům. Zajímavé bylo jeho povídání, ale i nově vzniklá situace, kdy za jeho zády začal doposud neznámý sprejer malovat graffiti na fasádu školy. Nejprve se někteří trochu lekli, tento akt byl však součástí plánu a sprejer Petr dostal zelenou. Na konci akce byla přední strana budovy vylepšená o zelenou malbu. To už ale trochu předbíháme. Pan ředitel Černý předal své slovo zástupci Magistrátu hlavního města Prahy radnímu Vítu Šimralovi, jenž vysvětlil, jaké důvody ho vedly k rozhodnutí podpořit rekonstrukci školy. Na závěr povídání pozvedli zmínění pánové a dámy číše a přiťukli si na vzájemnou spolupráci. Zmíněné číše si za chvíli vypůjčil Filip Zahradnický z Cirk La Putyka a předvedl nám a nejen s nimi úžasnou žonglérskou show, po níž jsme se odebrali na školní zahradu. Zde na všechny čekalo výborné občerstvení, připravené kolegy z detašovaného pracoviště v Praze 5, a také delikatesy typu sushi pojízdného bistra Yuzu Sushi Restaurant. Dětské nadšení vyvolalo loutkové divadlo kolegy Matěje Lázny. A kdo chtěl, mohl si na památku odnést ručně malovaný kamínek nebo nám nechat sprejerský vzkaz na vybraném kousku fasády školy. Také kouzlení s bublifukem a tvoření malých, velkých a obrovských bublin bylo pro přítomné děti a žáky velkým zážitkem.

Průběh akce byl nabitý, a tak jsme byli překvapení, když se přiblížil její konec a my se s příjemným pocitem, že se naše společné setkání vydařilo, rozloučili. Velký dík patří všem zúčastněným, kteří nám pomohli akci zorganizovat, zpestřit ji svým umem nebo obohatit svou přítomností. Velmi si vážíme všech, co nás nějakým způsobem podpořili, podporují či ještě podpoří. Učinit tak můžete ZDE.